Nimitys Finaviassa: Joni Sundelin Helsinki-Vantaan lentoaseman johtoon

841cc48f02aa6f2c_800x800ar

Finavian uudeksi Helsinki-Vantaan johtajaksi on nimitetty KTM Joni Sundelin. Hän aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta 2018.

Sundelin on vuodesta 2012 toiminut Finavian liiketoimintajohtajana vastaten maakunnallisesta lentokenttäverkostosta. Lisäksi hänen vastuulleen ovat kuuluneet myynnin ja asiakkuuksien sekä ICT:n johtaminen. Hän jatkaa näissä tehtävissä, kunnes seuraaja on valittu.

Sundelin jatkaa Finavian johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtaja Kimmo Mäelle. Mäki on iloinen, että Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi johtaja löytyi yhtiön sisältä.

– Sundelinilla on vankka kokemus menestyksekkäästä palveluliiketoiminnan johtamisesta ja lentokenttien kehittämisestä. On hienoa, että saamme hänen osaamisensa käyttöön Helsinki-Vantaan laaja-alaisen liiketoiminnan edelleen kehittämiseksi, Mäki sanoo.

Helsinki-Vantaalla on parhaillaan käynnissä lentoaseman historian suurin laajennusohjelma. Finavian 900 miljoonan euron investoinnin tavoitteena on parantaa Suomen päälentokentän asemaa kansainvälisessä kilpailussa, erityisesti Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä.

– Helsinki-Vantaan menestys on myös koko Suomen kilpailukyvyn ja samalla kaikkien suomalaisten kannalta oleellista. Suomi on maa, joka tarvitsee hyvät ja toimivat lentoyhteydet ympäri maailmaa. Lentoliikenteen ja Helsinki-Vantaan merkitys koko Suomen taloudelle ja hyvinvoinnille on merkittävä, sanoo Mäki.

Nimityksen yhteydessä Sundelin eroaa Finavian tytäryhtiöiden Airpro Oy:n ja RTG Ground Handling Oy:n hallitustehtävistä.

Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari siirtyy Helsingin Sataman toimitusjohtajaksi.

Kimmo Mäki Finavian toimitusjohtajaksi

Satama

Finavian Oyj:n toimitusjohtaja 1.1.2018 alkaen on DI Kimmo Mäki,

Lentoasemayhtiö Finavian Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Kimmo Mäki, 43. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2018.

Kimmo Mäellä on laaja kokemus palvelu- ja logistiikka-alalta. Hän on toiminut viimeiset kuusi vuotta Helsingin Satama Oy:n toimitusjohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Steveco Oy:n ja Stockmann Oyj:n palveluksessa.

– Kimmo Mäellä on vahva kokemus palveluliiketoiminnan johtamisesta ja suurinvestointien menestyksellisestä läpiviennistä. Finavian tulos on huipputasolla, lentoliikenne on voimakkaassa kasvussa ja Helsinki-Vantaalla on menossa yhtiön historian suurin investointiohjelma. Uskon, että Mäen johdolla voimme kehittää Finaviaa yhä asiakaskeskeisemmäksi ja varmistaa yhtiön kannattava kasvu myös jatkossa, sanoo Finavian hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas .

– On hienoa päästä työskentelemään Suomen kilpailukyvyn ja saavutettavuuden kannalta merkittävään yritykseen. Odotan innolla, että pääsen kehittämään Finavian ja lentoasemien palveluita. Luotettava ja asiakaslähtöinen toimintatapa, vastuullinen ote ja osaava henkilökunta ovat jatkossakin yhtiön menestyksen kulmakiviä, sanoo Mäki.

Toimitusjohtajan palkitsemisessa noudatetaan valtio-omistajan ohjeita. Uuden toimitusjohtajan kuukausipalkka on 26 000 euroa. Hänen eläke-etuutensa ja -ikänsä määräytyvät työntekijän eläkelain mukaan.

Finavian nykyinen toimitusjohtaja Kari Savolainen , 63, jatkaa johdon neuvonantajana ja jää eläkkeelle ensi vuonna.

Eija Joro Lappeenrannan Lentoasema Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi

eija-joro

Kauppatieteiden maisteri Eija Joro on valittu Lappeenrannan Lentoasema Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Eija Jorolla on yli 20 vuoden kokemus lentoalalta. Hän aloittaa toimitusjohtajana 1.11.2016, mutta tutustuu jo sitä ennen tehtäviin lentoaseman päällikön, oman toimensa ohella toimitusjohtajana toimineen Petteri Lehden kanssa.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtajaksi Eija Joro siirtyy Finnairilta, missä hän on toiminut viimeksi vapaa-ajan matkustuksen (leisure sales) johtajana ja sitä ennen Finnair Ground Handlingin asiakkuusjohtajana. Hän on aiemmin toiminut myös myyntijohtajana maapalveluyhtiö Servisairilla Manchesterissa ja Skandinaviassa.

Finnairin tehtävissä Eija Joro vastasi muun muassa tilauslentojen suunnittelusta sekä kaikkien Finnairin lentojen myynnistä erityisesti matkanjärjestäjille ja ryhmille sekä maapalvelujen myynnistä ja liiketoiminnan laajentamisesta.  Itä-Suomen alue tuli Jorolle tutuksi, kun hän kolmen vuoden ajan hoiti Finnairin Itä-Suomen yritys- ja matkatoimistoasiakkuuksia.

Lappeenrannan lentoasemakiinteistö ja lentoaseman liiketoiminta siirtyivät vuoden 2016 alussa Finavialta Etelä-Karjalan liiton ja Lappeenrannan kaupungin perustamalle Saimaan lentoasema -säätiölle, joka on kentän liiketoiminnan hoitamista varten perustanut Lappeenrannan Lentoasema Oy:n.

Eija Joro pitää uutta tehtäväänsä maakunnallisen lentokentän johdossa mielenkiintoisena ja innostavana.

– Vastaavaa maakunnallista lentotoimintaa ei Suomessa ole aiemmin toteutettu.   Olen erittäin innoissani tästä mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, mikä minulle tarjoutui. Keskeinen tehtäväni on kehittää lentoaseman toimintaa niin, että Lappeenrantaan avautuu uusia reittiyhteyksiä ja syntyy edellytyksiä pysyvälle lentotoiminnalle. Uskon vahvasti Saimaan alueen vetovoimaan ja siihen, että saamme yhdessä matkailutoimijoiden kanssa lisättyä alueen houkuttelevuutta matkailukohteena, Eija Joro kertoo.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen on erittäin tyytyväinen, että Lappeenrannan Lentoasema Oy onnistui rekrytoimaan alan eturivin osaajan lentoliikennettä kehittämään.

– Tavoitteena on, että Lappeenrantaan kehittyy pysyviä lentoyhteyksiä, jotka palvelevat laajasti Kaakkois- ja Itä-Suomen liike-elämää, koulujen kansainvälisiä yhteyksiä ja asukkaita. Pidän tärkeänä, että lentoreittien kehittämisen rinnalla olemme mukana edistämässä matkailuklusterin verkostoitumista ja alueemme vetovoimaisuutta, Eskelinen sanoo. 

Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle ammattilaishallitus, kokenut teollisuusjohtaja Eelis Eskelinen puheenjohtajaksi

Eelis Eskelinen_kuva Kuvatorni Studio Ky
Eelis Eskelinen_kuva Kuvatorni Studio Ky

Saimaan lentoasema säätiö nimesi 25.4.2016 Lappeenrannan Lentoasema Oy:lle viisihenkisen, erityisosaajista koostuvan hallituksen, jonka puheenjohtajaksi nimettiin kokenut teollisuusjohtaja, diplomi-insinööri Eelis Eskelinen.

Saimaan lentoasema säätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen kiittelee päätöksentekijöitä siitä, että hallitukseen nimettiin kaukonäköisesti alojensa asiantuntijoita. Naukkarinen katsoo, että valinnat ovat valtakunnallisesti uraauurtavia verrattuna totuttuihin, perinteisiin valintoihin.

Hallituksen jäseniksi nimettiin:
– entinen Finnmatkojen, Silja Linen matkustajaliikenteen ja Suomen Sparin toimitusjohtaja Riitta Aaltonen
– aiemmin muun muassa Blue1:lla ja Finnairilla työskennellyt Tom Christides
– Aamulehden brändijohtajana toiminut ja Alma Median brändien kehitystyötä johtanut Jaana Kaartinen
   sekä
– Finnairin Kiinan maajohtajana yli 20 vuotta toiminut ja viisi vuotta Finnairin Etelä-Aasian maajohtajana Singaporessa toiminut Mikko Rautio.

Saimaan lentoasema säätiön puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen on erittäin tyytyväinen Lentoasema Oy:n hallituksen kokoonpanoon.

– Monipuolinen osaaminen ja kokemus antavat hyvät lähtökohdat kehittää lentokenttätoimintaa. Alansa huippuosaajista koostuva hallitus tuo lentoaseman johtoon kaipaamaamme asiantuntemusta. Onnistuimme kokoamaan poikkeuksellisen pätevän osaajajoukon lentokenttätoimintoja johtamaan, Kiljunen sanoo.

Olli Naukkarinen täsmentää, että lentoliikenne, matkailu ja siihen liittyvä myynti ja markkinointi sekä strategisesti oikeanlaisen konseptin rakentaminen tarvitsevat erityisosaamista, jollaista hallinnon ja talouden ammattilaisilta puuttuu.

– Odotan innolla tämän kokeneen joukon strategialinjauksia, Naukkarinen hehkuttaa.

Hän pitää tärkeänä, että hallitus koostuu asiantuntijoista, jotka täydentävät toistensa ammattitaitoa.

– Lappeenrannan lentoasema on rohkea ja uraauurtava maakunnallinen hanke, jonka kehittämiseen tarvitaan paikallistuntemusta, laajaa elinkeinoelämän ja kuluttajamarkkinoinnin osaamista, brändijohtamista sekä kansainvälisten yhteyksien ja lentoliikenteen asiantuntemusta, Naukkarinen perustelee valintoja.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi nimetty, Lappeenrannassa asuva Eelis Eskelinen tuo hallitukseen vankkaa paikallistuntemusta. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus liike-elämästä ja monipuolista osaamista muun muassa yritysten hallitustyöskentelystä.

Riitta Aaltosella on erittäin pitkä ja monipuolinen kokemus matkailusta ja kuluttajille suuntautuvasta oheismyynnistä. Hän on ollut uudistamassa Finnmatkojen liiketoimintamallin perinteisestä matkamyynnistä digitaaliseksi, nettivetoiseksi. Lisäksi hän on ollut kehittämässä liiketoimintakonsepteja Silja Linella ja Suomen Sparilla ja uudistanut muun muassa R-kioskien konseptin. Aaltonen on kokenut hallitusammattilainen.

Lentoliikenteen ja sen kehittämisen tuntemusta hallitukseen tuo Tom Christides, joka tuntee hyvin varsinkin Euroopan sisäisen lentoliikenteen. Lappeenranta on Christidesille ennestään tuttu, sillä hän oli avaamassa Lappeenranta–Kööpenhamina reittiä.

Jaana Kaartinen puolestaan on markkinoinnin ja brändihallinnan osaaja sekä kokenut muutosprosessien johtaja ja yhteistyöverkostojen luoja. Hän tuo mukanaan pitkän kokemuksen brändin rakentamisesta ja kuluttajamarkkinoinnista.

Äidinkielenään kiinaa puhuva Mikko Rautio tuo hallitukseen Kaukoidän markkinaosaamista ja asiakastuntemusta. Hänellä on uraauurtava kokemus Aasiasta Suomeen suuntautuvassa matkailussa ja lentoliikenteessä.

Lentoliikenne vahvistaa Saimaan matkailuklusteria

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen pitää lentoliikennettä erittäin tärkeänä Saimaan alueen matkailuelinkeinon kehitykselle, Kaakkois- ja Itä-Suomen vientivoittoiselle liike-elämälle sekä yliopistolle ja ammattikorkeakoululle. Samalla hän korostaa, että myös maakunnan asukkaat hyötyvät suorista reittilennoista Eurooppaan ja sieltä avautuvista jatkoyhteyksistä.

– Kun maailmalta pääsee Saimaalle nopeasti ja helposti lentoteitse, matkailualan yrittäjät kokevat, että heidän kannattaa kehittää palvelujaan erilaisista kulttuureista saapuville asiakkaille. Monipuoliset palvelut ja alueen hyvä saavutettavuus tukevat toisiaan ja vahvistavat koko matkailuklusteria. Lappeenrannan lentokentällä on itäisessä Suomessa huomattavasti maakuntaa laajempi vaikutus, Eskelinen arvioi.

Hän pitää hyvien lentoyhteyksien luomista Lappeenrannan ja Euroopan välille sekä lentoyhtiön hallituksen tehtävää poikkeuksellisen haasteellisena.

– Valtion sekä myös säätiön taustayhteisöjen eli Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton taloudellinen tuki on välttämätöntä ainakin alkuvuosina. On todella tärkeää, että hallituksessa on laaja-alaista kokemusta ja osaamista, Eskelinen sanoo.

Hän on valmis tarttumaan haasteelliseen puheenjohtajan tehtävään, koska haluaa kantaa yhteiskuntavastuuta maakunnan kehittämisestä.

Useiden liikeyritysten hallituksen puheenjohtajana Eskelisellä on läheinen kontakti elinkeinoelämään. Aiemmin hän on toiminut myös muun muassa Etelä-Karjalan Kauppakamarin puheenjohtajana, Saimaan ammattikorkeakoulun ja Etelä-Karjalan ammattiopiston johtokunnissa sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Tukisäätiön hallituksessa.

Lappeenrannan lentoasemakiinteistö ja lentoaseman liiketoiminta siirtyivät vuoden 2016 alussa Finavialta Etelä-Karjalan liiton ja Lappeenrannan kaupungin perustamalle Saimaan lentoasema säätiölle, joka on kentän liiketoiminnan hoitamista varten perustanut Lappeenrannan Lentoasema Oy:n.

Jaakko Schildt Finnairin Operatiivisen yksikön johtajaksi

Finnair on nimittänyt Operatiivisen yksikkönsä vetäjäksi ja johtoryhmän jäseneksi MBA, insinööri Jaakko Schildtin, s. 1970. Schildt on toiminut vuosina 2014–2016 Thomas Cook Group Airlinesissa lentoliikenteen operatiivisissa johtotehtävissä. Hän aloitti syyskuussa 2014 konsernin huoltotoiminnoista vastaavana johtajana ja on toiminut syyskuusta 2015 lähtien Thomas Cook Airlines UK:n vastuullisena johtajana. Aiemmin Schildt on toiminut muun muassa Finnair Tekniikan johtajana sekä SAS-konsernin eri johtotehtävissä.

Schildt aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään 16.8.2016. Toistaiseksi sitä hoitaa tehtävän nykyinen haltija Ville Iho tulevan uuden tehtävänsä ohella. Iho on Finnairin uudessa organisaatiossa strategiasta ja resurssienhallinnasta vastaava johtaja.

Finnairin uusi, kasvustrategiaa tukeva organisaatio aloittaa toimintansa 1.3.2016 senmukaisena kuin yhtiö ilmoitti 16.2.2016.

FINNHEMS: TUOMAS SUOMINEN NIMITETTY YHTIÖN LENTOTOIMINNAN JA ILMAILUN LAADUN ASIANTUNTIJAKSI

FinnHEMS Oy on nimittänyt yhtiön lentotoiminnan ja ilmailun laadun asiantuntijaksi Tuomas Suomisen. Suominen aloittaa toimessaan 24.8.2015.

FinnHEMS Oy on nimittänyt Tuomas Suomisen helikopterilentotoiminnan asiantuntijaksi Lentotoiminta-, laatu- ja riskienhallintapalvelut –yksikköön Timo Honkavaaran rinnalle. Suominen aloittaa toimessaan 24.8.2015.

Lentotoiminnan asiantuntijan tehtävänä on ohjata ja suunnitella lentotoiminnan laadunvalvontaa HEMS-toiminnassa, vastata yhteydenpidosta HEMS-lentotoiminnan sidosryhmiin sekä koordinoida ja toteuttaa erilaisia lentotoiminnan kehityshankkeita. Tämän lisäksi hän osallistuu tehtäviensä puitteissa yhtiön johtamisen kehityshankkeisiin ja toimii FinnHEMSin käyttämän Q-Pulse auditointiohjelman operatiivisena administratorina.

Tuomas Suominen on toiminut Skärgårdshavets Helikoptertjänt Ab:ssa (SHT Ab) helikopterilentäjänä 21 vuotta ja niistä erilaisissa vastuutehtävissä 15 vuotta. Viimeiset 12 vuotta hän on vastannut yhtiön laadusta ilmailuviranomaisen hyväksymänä laatujohtajana. Suomisella on vankka kokemus ilmailulainsäädännöstä ja ilmailun johtamis-, turvallisuus- ja laatujärjestelmistä. Hän toimii myös EASA:n (European Aviation Safety Agency) ulkoisena asiantuntijana. Suomisen pitkä kokemus HEMS–toiminnasta sekä laajat suhdeverkostot antavat hänelle vankat eväät toimia helikopteri-ilmailun asiantuntijana FinnHEMS:ssa.

Elena Stenholm nimitetty kaupalliseksi johtajaksi Helsinki-Vantaalle

VTM Elena Stenholm on nimitetty 1.6. 2015 alkaen Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupalliseksi johtajaksi.

Elena Stenholmin vastuulla on Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajille tuotettavan kaupallisen palvelutarjoaman kokonaisvaltainen kehittäminen ja johtaminen sekä tiivis yhteistyö kentän kaupallisten toimijoiden kanssa.

Finavian rooli lentoaseman omistajana ja vuokranantajana vahvistuu, kun Stenholm tuo Finavialle vahvaa osaamista erityisesti kauppapaikan kehittämisessä. Stenholm on työskennellyt aikaisemmin mm. Cityconilla, Keskossa ja Anttilassa erilaisissa johtotehtävissä.

– Helsinki-Vantaan lentoasema on liikepaikkana ja kaupallisena ympäristönä ainutlaatuinen. Olen iloinen päästessäni johtamaan ja kehittämään näitä merkittäviä toimintoja ja asiakaskokemusta kokonaisuudessan, sanoo Stenholm.

Pekka Vähähyyppä Finnairin uudeksi CFO:ksi

Finnairin uudeksi talousjohtajaksi ja johtoryhmän sekä johtokunnan jäseneksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri, eMBA Pekka Vähähyyppä. Hän seuraa tehtävässä Erno Hildéniä, joka jättää Finnairin 30.4.2015.

Pekka Vähähyyppä toimii tällä hetkellä Stockmannin CFO:na, ja hän on työskennellyt Stockmann-konsernissa vuodesta 2000 lähtien. Sitä ennen hän toimi talous- ja rahoitushallinnon johtotehtävissä muun muassa Nestlén pohjoismaisissa tytäryhtiöissä, OKO-Venture Capitalissa ja A-lehdissä.

– Pekka Vähähyypällä on pitkä ja monipuolinen kokemus useista kuluttajatoimialoista sekä vähittäiskaupan alalta. Aikaisemmissa tehtävissään Pekka on hankkinut vahvan osaamisen taloushallinnon eri osa-alueilta sekä muutosjohtamisesta ja yritysjärjestelyistä, toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.  – Toivotamme Pekka Vähähyypän lämpimästi tervetulleeksi Finnairiin ja johtoryhmäämme. Uskomme hänen kuluttajamarkkinatuntemuksensa täydentävän hyvin osaamistamme.

Vähähyyppä aloittaa uudessa tehtävässään Finnairissa 17.8.2015. Talousjohtajan tehtävää hoitaa siihen asti tilapäisesti yhtiön rahoitusjohtaja Mika Stirkkinen.

Riitta Tiuraniemi Finavian hallituksen puheenjohtajaksi

Diplomi-insinööri Riitta Tiuraniemi (52) on nimitetty Finavia Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa 14. tammikuuta 2015.

Tiuraniemi työskenteli vuosina 1999-2013 DNA:lla erilaisissa johtotehtävissä ja viimeiset vuodet toimitusjohtajana DNA-konsernissa. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Omnitelessä, Tekesissä ja Nokialla.

Nykyisin Tiuraniemi johtaa keväällä 2014 perustamaansa Terveysoperaattori Oy:tä hallituksen puheenjohtajana. Terveysoperaattorin toimiala on digitaalinen terveysteknologia.

Tiuraniemi on toiminut myös lukuisissa luottamustehtävissä eri yhtiöiden ja järjestöjen hallituksissa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Riitta Tiuraniemen Finavian hallituksen johtoon. Hän on kokenut ja sisukas johtaja, jolla on monipuolinen tausta palveluliiketoiminnan kehittäjänä, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko toteaa.

– Finavia on yksi tärkeimmistä valtion palveluyhtiöistä, jonka tarjoamat lentoasema-, matkustaja- ja lennonvarmistuspalvelut mahdollistavat sujuvan lentoliikenteen ja samalla osaltaan varmistavat myös Suomen kilpailukykyä. On tärkeää, että yhtiön hallituksen johdossa on palveluliiketoiminnan rautainen ammattilainen, Risikko sanoo

Riitta Tiuraniemi sanoo tarttuvansa innolla haastavaan tehtävään Finavian hallituksen johdossa.

– Lentokenttäverkostomme on portti Suomeen – monelle ensimmäinen kosketus palvelukulttuurimme. Tavoitteenamme Finaviassa on palvella lentokenttiemme matkustajia, yhteiskuntaamme ja elinkeinoelämämme kilpailukykyä parhaalla mahdollisella tavalla. Finaviassa on siihen hyvä joukkue koossa, Tiuraniemi sanoo.

Finavia Oyj ylläpitää ja kehittää lentoasemaverkostoa ja Suomen lennonvarmistusjärjestelmää siviili- ja sotilasilmailun tarpeita varten sekä tarjoaa lennonvarmistuspalveluja Suomen ilmatilassa. Yhtiön omistajaohjaus on liikenne- ja viestintäministeriössä.

Finavian hallituksen edellinen puheenjohtaja Soili Suonoja jätti tehtävänsä viime syksynä.

Muutoksia Finnairin johtoryhmässä

a7786dcd08fbfad4_800x800ar

 

Juha Järvisestä kaupallisen yksikön johtaja

Juha Järvisestä kaupallisen yksikön johtaja – Allister Paterson siirtyy uusiin tehtäviin Finnairin ulkopuolelle, Greg Kaldahl jättää Finnairin nelivuotiskautensa loppuessa

Finnairin kaupallisen yksikön johtajaksi ja Finnairin johtoryhmän jäseneksi on nimitetty 1.11.2014 alkaen Juha Järvinen , s. 1976, MBA. Järvinen toimii tällä hetkellä Finnair Cargon toimitusjohtajana, ja hän on jatkossakin vastuussa Finnair Cargosta. Juha Järvinen seuraa tehtävässään Allister Patersonia , joka siirtyy uusiin tehtäviin Finnairin ulkopuolella. Paterson jättää Finnairin 31.12.2014, mikä varmistaa sujuvan johtajavaihdoksen.

Gregory Kaldahl , Resource Management -yksikön vetäjä, jättää Finnairin vuoden 2014 lopussa nelivuotisen kautensa jälkeen. Resource Management -yksikön seuraajaratkaisuista tiedotetaan myöhemmin.

– Toivotan lämpimästi Juhan tervetulleeksi johtoryhmään ja kaupallisen yksikön vetäjäksi. Juha on parin viime vuoden aikana uudistanut Finnair Cargon toimintaa ja strategiaa, ja hänellä on erittäin kattavaa kokemusta myös matkustajaliikenteen kaupallisista toiminnoista. Finnair on nyt toteuttamassa uutta kaupallista strategiaansa ja rakentamassa uutta, digitaalista Finnairia. Uskon Juhan tiimeineen ottavan tämän haasteen vastaan innostuneena ja jatkavan Finnairin kaupallisten toimintojen uudistamista Allisterin viitoittamalla tiellä, sanoo Finnairin toimitusjohtajaPekka Vauramo.

– Haluan lausua lämpimät kiitokseni Allisterille siitä työstä, jota hän on tehnyt vauhdittaakseen Finnairin rakennemuutosta, Vauramo jatkaa. –Allister on luonut Finnairille uuden kaupallisen strategian, joka toimii pohjana meneillään oleville kaupallisille kehityshankkeille. Tämä antaa Juhalle hyvän lähtökohdan.

Gregory Kaldahl jättää Finnairin rakennettuaan Finnairille resurssienhallinnan huipputiimin maailmanluokan prosesseineen ja työkaluineen. Hänen kautenaan Finnairin kansainvälinen reittiverkosto laajeni entisestään, laivaston käyttöaste parani merkittävästi ja Finnair aloitti tärkeän yhteistyön Japanissa, Atlantin ylittävillä lennoilla ja Flybe Finlandin kanssa.

– Greg jättää jälkeensä tiimin ammattilaisia, jotka ovat valmiita kohtaamaan Finnairia tulevaisuudessa kohtaavat haasteet ja hyödyntämään mahdollisuudet, Vauramo toteaa. – Olen kiitollinen hänen suuresta panostuksestaan verkoston ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

– Toivotan onnea Allisterille ja Gregille heidän uusissa tehtävissään, Vauramo toteaa. – Jatkamme rakennemuutoksen toteuttamista ja kehitämme kilpailukykyämme strategiamme mukaisesti ja sen perustan varaan, jonka olemme yhdessä luoneet.