Icelandair avaa uuden Philadelphia reitin

Boeing757-2

Ensimmäinen lento USAn itärannikon Philadephiaan, Pennsylvaniassa lennetään 30.5. Reitti operoidaan neljästi viikossa keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.Reitti aloitetaan sesonkiluonteisena ja jatkuu syyskuun loppuun saakka.

Philadelphia ( PHL ) on hyvä lisä yhtiön jo olemassa olevaan tarjontaan. Muut Itä-rannikon kohteet

Ovat Boston, New York, Washington DC ja Kanadan Halifax.

Philadelphia sijaitsee New Yorkin ja Washington D.C. välissä ja antaa hyvät yhdistelmät muihin kaupunkeihin joista yhdistää myös laadukas Amtrak, Acela luotijuna yhteys.

Kaupunki on tärkeä osa USAn historiaa ja siellä julkistettiin ja allekirjoitettiin maan itsenäisyydenjulistus. Kaupunki on myös tunnettu kulttuuri-ja ravintola tarjonnasta.

Philadelphia on USAn viidenneksi suurin kaupunki ja asukkaita alueella on 7.2 miljonaa. Lentoasema on yksi maan kiireisimmistä ja tarjoaa hyvät jatkoyhteydet myös muualle

USAssa. Samalla lentohinnalla voi halutessaan tehdä 1-7 vrk Stopover pysähdyksen Islannissa.

Icelandair verkosto kattaa yhteensä 46 kohdetta joista 18 Pohjois-Amerikassa – 13 Yhdysvalloissa ja viisi Kanadassa. 2017 uudet kohteet ovat Philadelphia ja Tampa.

Yrityksen matkustajamäärän odotetaan ylittävän 4 miljoonaa kuluvana vuonna.

Icelandair lisää lentoja Yhdysvaltoihin – uudet kohteet Tampa Bay ja Philadelphia

694744_3533_preview

Helsinki, 5. Lokakuuta 2016 – Icelandair laajentaa reittiverkostoaan.Uusi ympärivuotinen kohde on Floridan Tampa Bay ( TPA ) ja sinne lennetään kahdesti viikossa maanantaisin ja torstaisin. Lentojen myötä Icelandair tarjoaa päivittäisen yhteyden Floridaan yhdessä Orlandon kanssa. Yhtiön toinen uutuuskohde on Philadelphia ( PHL), joka operoidaan kesäsesonkina neljästi viikossa 30.5.- 6.9.2017 välisenä aikana. Lentopäivät ovat keskiviikko, perjantai, lauantai ja sunnuntai.

“Tampa Bay ja Philadelphia vahvistavat Icelandairin tarjontaa merkittävästi itärannikolle sekä Floridaan. Yhteydet Islannin kautta ovat sujuvat kaikista yhtiön 25 Euroopan kohteesta, Helsinki mukaan lukien. Philadephia on USA:n viidenneksi suurin kaupunki.

Olemme erittäin iloisia lisäyksistä ja toivotamme uudet kohteet tervetulleiksi Icelandairin perheeseen 2017 “ sanoo Icelandairin pääjohtaja Birkir Holm Gudnason.

Icelandair aloitti toimintansa 1937 ja on Pohjois – Atlantin ja Islannin lentoliikenteen pioneeri. Yhtiön kasvun myötä Islannista on tullut yksi Euroopan suosituimmista ja halutuimmista matkakohteista, joka tarjoaa myös StopOver mahdollisuuden . Yhtiö kasvaa modernisoimalla olemassa olevaa kalustoa ja lisäämällä uusia koneita laivastoonsa lähivuosina. Kaikissa koneissa hyödynnetään uusinta teknologiaa viihteessä ja asiakkaiden käytössä on hyvin toimiva Wi-Fi verkko. Kahden uuden kohteen myötä Helsingistä matkustaville on tarjolla 18 kohdetta Yhdysvalloissa ja Kanadassa . Reitit ovat myös lisä Suomeen suuntautuvalle, kasvavalle asiakasmäärälle ja hyödyttävät siten myös Helsingin ja Suomen matkailua merkittävästi.

Philadelphia on yksi USA:n suosituista kaupungeista ja sijaitsee Pennsylvanian osavaltiossa, Washingtonin ja New Yorkin puolivälissä. Kaupunki on historiallisesti merkittävä ja Yhdysvaltojen sekä itsenäisyys julistuksen ( 1776 ) ja perustuslain (1787) allekirjoitus- ja kotipaikka. Kaupungissa on 7.2 miljoonaa asukasta ja neljästi operoitava Philadelphian kenttä on yksi maan suurimmista.

Meksikon lahden puolella sijaitseva, 4.5 miljoonan asukkaan Tampa on merkittävä hallinto- ja risteilykaupunki Floridassa. Lähialue on tunnettu matkailusta ja erityisesti St. Petersburg, Clearwater Beach ja Sarasotan valkoiset hiekkarannat tarjoavat upeat puitteet rantalomiin. Alue on vain kahden tunnin ajomatkan päässä Orlandosta jonne Icelandair lentää viidesti viikossa ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet yhdistää kaksi kohdetta.

Icelandair otti ensimmäisen uudistetun Boeing 767 koneen käyttöön

f68qpwmwle2casurgpp9

Yhtiö lisää kapasiteettia ottamalla käyttöön kaksi Boeing 767 konetta joista toinen otettiin vastaan viime_viikolla ja aloittaa liikennöinnin heti. Toinen tekee ensilentonsa 15. toukokuuta.

Konekapasiteettia tullaan käyttämään ensisijaisesti yhtiön kohteisiin, New York (JFK), Chicago (ORD), ja lisäksi reiteillä Boston, London, Kööpenhamina ja Amsterdam. Tarpeen mukaan kone vierailee

myös Helsingin reitillä. Koneen matkustajakapasiteetti on 262 matkustajaa, ja tarjoaa Boeing 757 koneeseen verrattuna 44 % lisää kapasiteettia.

Icelandairin laivastossa on nyt 28 konetta, joista 26 tyyppiä 757, ja lisäksi kaksi Boeing 767 konetta. Koneet ovat sisustettu Icelandair käyttöön ja jokaisessa istuimessa on viihdeyksikkö, modernit nahkaistuimet, erikoisvalaistus ja Wi-Fi.

Icelandairin reittiverkosto on laajentunut ja matkustajakapasiteetti on kasvanut merkittävästi 2009 jälkeen. Tuolloin yhtiön matkustajmäärä oli 1,3 miljoonaa verratuna tulevaan tavoitteeseen 3.7 miljoonaa.

Yhtiöllä on kesäsesongin aikana yli 100 päivittäistä lähtöä Euroopassa, Islannissa ja Pohjois-Amerikassa. Helsinkiin lennetään päivittäin ympäri vuoden, kesäkaudella ja syyskuun loppuun kaksi kertaa päivässä.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 43 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.

Icelandair avaa uuden ympärivuotisen Chicago-reitin huomenna 16. maaliskuuta. Reitti lennetään neljästi viikossa.

kgsojx3xcw1aprl3aevq

Yhtiö palaa nyt uudelleen Chicagoon, jonne se lensi 15 vuoden ajan 1973-1988. Icelandair on Pohjois-Amerikan lentojen pioneeri ja yhtiö perustettiin jo 1937. Kohteita Atlantin toisella puolella on 16 kun myös Montreal reitti avataan toukukuussa.

Yhtiö tarjoaa nopeimmat yhden pysähdyksen yhteydet kaikkiin kohteisiin, ja matkustajat voivat halutessaan tehdä nopean koneen-vaihdon tai samalla lentohinnalla 1-7 vuorokauden StopOver pysähdyksen Islannissa.

Chicago O’Hare International on yksi USAn tärkeimmissä ja liikennöidyimmistä lentoasemista ja tarjoaa loistavat yhteydet alueelle ja useita jatkoyhteyksiä.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 43 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.

Icelandair – 15. helmikuuta alkaen Wi-Fi koneissa portilta portille

i69nx1ahe3aldzxz6g3e

15. helmikuuta alkaen Icelandair tarjoaa ensimmäisenä eurooppalaisena yhtiönä langattoman yhteyden

koko matkan ajan. Aiemmin yhteydet olivat mahdollisia vain kun lentokone oli saavuttanut normaalin lentokorkeuden.

Islantiin tai johonkin yhtiön Pohjois-Amerikan 16 kohteeseen lentäessään asiakkaat voivat käyttää älypuhelinta, tablettia ja kannettavaa tietokonettaan heti astuttuaan koneeseen.

Wi-Fi on tarjolla kaikissa matkustusluokissa, Saga Class matkustajille maksutta ja muissa matkustusluokissa nimellistä korvausta vastaan. Yhteys on 3G tasoinen, ja sen hyötykäyttö toimii hyvin. Palaute asiakkailta on erittäin myönteinen.

Icelandair verkostossa on 2016 yhteensä 39 kohdetta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Uutuus Chicago sekä Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage ja Portland. Kanadassa Toronto, Halifax, Vancouver Edmonton ja Montreal.

Icelandair ja JetBlue aloittavat codeshare yhteistyön

cq1x7qnbeawmd3fiijlx

Yhteistyö tarjoaa asiakkaille laajan kohdevalikoiman Boston ( BOS) ja New York (JFK) kautta. Sujuvat yhteydet Islannin kautta yhteistyössä päätekohteeseen samalla lipulla ja toimivat laukkukäytännöt ovat yhteistyön merkittäviä etuja. Viranomaisten hyväksymä codeshare alkaa virallisesti 21. Lokakuuta 2015, ja laajenee lähiaikoina kattamaan lisää reittejä.

Icelandairja JetBlue ovat jo aiemmin tehneet hyvää yhteistyötä mutta nyt tehty sopimus lisää huomattavasti tarjontaa ja lisää asiakkaille tarjottavia etuja. Codeshare kohteita Bostonista ja New Yorkista ovat :

  • Austin, Texas
  • Detroit, Michigan
  • Orlando, Florida
  • Pittsburgh, Pennsylvania
  • Raleigh-Durham, North Carolina
  • Washington D.C.

Yhtiöillä on paljon yhteisiä palvelukäytäntöjä, kuten WiFi, laadukas palvelu, sekä ylellinen nahkasisustus kaikissa koneissa ja jokaisen matkustajan oma viihdekeskus ovat alan parasta. Icelandairin tarjoama kahden maksuttoman laukun käytäntö koskee myös yhteiskohteita.

Icelandair lentää Islannin kautta 16 kohteeseen Atlantin toisella puolella – 11 kohdetta Yhdysvalloissa ja 5 Kanadassa. Tarjottavat yhteydet Helsinki yhteydet ovat markkinoiden nopeimman yhden pysähdyksen lennot. Helsinkiin on kesäkaudella 12 viikkovuoroa, ja viitenä päivänä viikossa siis aamulla ja iltapäivisin.

JetBlue yhteistyö on hyvä lisä yhtiön oman verkoston tueksi ja samanlainen yhteistyö julkistettiin aiemmin Alaska Airlines osalta. Icelandair tekee lisäksi yhteistyötä Kanadan toiseksi suurimman lentoyhtiön, West Jetin kanssa. Icelandair kohteita voi yhdistellä ja asiakas voi halutessaan tehdä samalla lentohinnalla Stopover pysähdyksen Islannissa.

Icelandair verkosto koostuu ensivuonna 42 kohteesta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Ne ovat Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (Maaliskuusta 2016 ) ja Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton ja Montreal Kanadassa.

Icelandair julkisti Alaska Airlines yhteistyösopimuksen ja lisää lentoja kohteeseen Portland, Oregon

indjh6wustbu1it76asl

Alaska Airlines ja Icelandair ovat tehneet ns. code-share yhteistyötä ja kanta-asiakasohjelmaa koskevan sopimuksen. Yhteistyö koskee valikoituja reittejä ja tarjoaa kummankin yhtiön asiakkaille enemmän yhteyksiä ja etuja Euroopan ja Pohjois-Amerikan lennoilla.

Se varmistaa myös joustavat koneenvaihdot, matkatavaran toimitukset kohteisiin sekä lounge oikeudet ja edut asiakasohjelmien mukaisesti. Sopimus tulee voimaan viranomaisten hyväksynnän jälkeen 1. marraskuuta 2015.

Icelandairoperoi 16 kaupunkiin Pohjois-Amerikassa ja Islannissa sekä lentää päivittäin kaikista Pohjoismaista. Helsinkiin lennetään suoraan keväällä ja syksyllä päivittäin ja kesäkuukausina 12 kertaa viikossa, joista viisi lähtöä aamulla. Yhteydet ovat nopeita ja asiakas voi koneen vaihdon lisäksi halutessaan tehdä Stopover pysähdyksen Islannissa samalla lentohinnalla.

“Uusi kumppanuus tarjoaa lisää matkustusmukavuutta ja kansainvälisiä yhteyksiä ja saavutettavuutta esimerkiksi Alaskaan kohteista Seattle ja Portland. Olemme myös ylpeitä että asiakasohjelmamme on saanut tunnustusta

ja valittu 8 vuotta peräkkäin Pohjois-Amerikan parhaaksi “, sanoo Andrew Harrison, Alaska Airlines varatoimitusjohtaja ja kaupallinen johtaja. Alaska Airlines on NYSE noteeratun Alaska Air Groupin tytäryhtiö ja sen verkosto kattaa 100 kohdetta USAssa, Kanadassa ja Meksikossa. Yhtiö lentää myös Havaijille. Lisää tieto yhtiöstä sivustolta : www.alaskaair.com/newsroom.

“Yhteistyön kautta voimme tarjota Alaskan lisäksi monipuolisia ja nopeita yhteyksiä useaan kohteeseen Yhdysvaltain länsirannikolle tarjoamme Saga Business Class, Economy Comfort ja turistiluokan palvelut ja asiakkailla on käytössään WiFi, henkilökohtainen viihdekeskus. Matkustajat voivat lisäksi ottaa mukaansa maksutta kaksi matkalaukkua ja käsimatkatavaran ” sanoo Icelandair, SVP Helgi Mar Björgvinsson.

Portland, Oregon lennot lisääntyvät

Icelandairin yksi sesonkikohteista saa lisää lentoja ja reitti tullaan lentämään 3 kertaa viikossa touko – lokakuun 2016 aikana. Portland on tunnettu upeasta luonnosta ja erittäin korkeatasoisesta ruoka- ja olutkulttuurista.

Kaupunki nousee Pohjois-Amerikassa usein ykkössijalle kun mittarina on elämisen laatu. Yhteys Helsingistä on Portlandiin on tarjolla olevista nopein ja sen on hieno aloituspiste Länsi-Rannikon lomalle sekä Rocky Mountain alueelle.

Icelandair verkosto koostuu ensivuonna 42 kohteesta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Ne ovat Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (Maaliskuusta 2016 ) ja Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton ja Montreal Kanadassa.

Icelandair jatkaa kasvuaan – 16% lisäys elokuussa

ugwlrafj82w5zkigjec7

Ennätysten vuosi: Kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana Icelandairin matkustajamäärä nousi yli 2 miljoonan (2 124 236). Vuonna 2014 vastaavana kautena matkustajamäärä oli 1,8 miljoonaa (1 811 781). Kaikkina kuukausina matkustajaluvut olivat nousussa ja yhteensä matkustajamäärän kasvu oli 17%.

Vuonna 2015 elokuussa 412 601 matkustajaa valitsi Icelandairin lennot (353 766 vuonna 2014), joka vastaa 16% kasvua edellliseen vuoteen. Koneiden täyttöaste oli elokuussa 2015 huikeat 89,2%.

Matkustajamäärän ennuste koko vuodelle 2015 on hieman yli 3 miljoonaa. Positiivinen ennuste jatkuu myös vuodelle 2016, jolloin matkustajamäärän odotetaan nousevan 3,5 miljoonaan.

2016 tulee olemaan tapahtumarikas vuosi. Icelandair ilmoitti hiljattain Icelandairin 16 Pohjois-Amerikan kohteen avaamisesta, Montréal Kanadassa. Jo aiemmin julkaistiin vuoden 2016 toinen uusi kohde Chicago – molemmat reitit avataan keväällä 2016.

Laivasto lisääntyy kahdella Boeing 767-300 koneella, joiden kapasiteetti on 262 matkustajaa. Uusi kone on suurempi kuin nykyinen Boeing 757, jolla Icelandair pääasiassa operoi.

Icelandair tarjoaa jatkossakin mahdollisuuden tehdä Stopover Islannissa matkalla Pohjois-Amerikkaan ja yhdistää näin useampi kohde samaan matkaan. Pysähdys voi olla kestoltaan enintään 7 päivää ja se ei korota lentolipun perushintaa.

Icelandair verkosto koostuu ensivuonna 42 kohteesta, joista 16 Pohjois-Amerikassa. Ne ovat Boston, Washington D.C. New York (JFK og Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland, og Chicago (Maaliskuusta 2016 ) ja Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton ja Montreal Kanadassa.

Helsingin reitti on ympärivuotinen ja se lennetään kesäkaudella 12 kertaa viikossa. Suora lento Islantiin ja sujuvat yhteydet Pohjois-Amerikkaan. Koneenvaihto Islannissa on vain n. 1 tunti, ja sen avulla Icelandair voi tarjota nopeimman yhden pysähdyksen reitin kaikkiin kohteisiinsa Pohjois-Amerikassa.

Icelandair – nousukiito jatkuu – + 18 % kasvu ensimmäisen viiden kuukauden osalta

gfhqeomgzp70zrzlcv41

Kokonais matkustajamäärä tammi-toukokuussa saavuttaa lähentelee miljoonaa matkustajaa ja edustaa + 18 % kasvua edellisvuoteen. Toukokuun kasvu oli + 22 % ja 266.782 matkustajaa, ensimmäisen viiden kuukauden osalta yhteensä 933.635.

Yhtiö ilmoittaa myös ensimmäisen viiden kuukauden osalta myönteisen kehityksen täyttöasteen osalta 79,9 % jossa kasvua edellisvuoteen + 3,7 %

Icelandair avasi uuden kohteen Portlandin, Oregonin osavaltiossa 19.5. ja ilmoitti samalla myös avaavansa uuden ympärivuotisen reitin Chicagoon, Maaliskuussa 2016 ja siten lentää yhteensä 15 kohteeseen Pohjois-Amerikassa.

Icelandair markkinoi kohteiden lisäksi Islanti Stopover mahdollisuutta. Nopean koneenvaihdon vaihtoehtona voi pysähtyä samalla lentohinnalla Islannissa 1-7 vuorokautta vapaavalintaiseen suuntaan.

Icelandair konekanta 2015 on 24 Boeing 757 konetta ja 2016 aikana yhtiö ottaa käyttöön myös kaksi uudistettua Boeing 767-300 konetta joiden kapasiteetti on 260 matkustajaa. Koneiden yhdistelmä lisää kapasiteettia ja mahdollistaa kasvun erityisesti kohteisiin jossa on laskeutumisaika rajoitteita. 

Chicago O‘Hare International on yksi kiireisimmistä lentoasemista USAssa ja keski-lännen liike-elämän ja liikenteen keskipiste. Icelandair lentää 40 kohteeseen joista 15 Pohjois-Amerikassa : Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland sekä Chicago (Maaliskuu 2016 ). Kanadassa kohteet ovat tällä hetkellä Toronto, Halifax, Vancouver og Edmonton.

Icelandair – neitsytlento 19. toukokuuta kohteena Portland, Oregon

umh5auxrvfors7ahy3hs

Icelandair lentää neitsytlennon uuteen kohteeseen tiistaina 19. toukokuuta. Portland, Oregon on yhtiön kolmas kohde länsi-rannikolla, kaksi muuta ovat Seattle ja Vancouver. Reitit tarjoavat upean mahdollisuuden yhdistää näitä kohteita.

Seattle, Vancouver ja nyt Portland ovat kaikki saaneet hyvin myönteisen vastaanoton Suomessa ja muissa pohjoismaissa ja yhtiö on tyytyväinen varaustilanteeseen.

Icelandair lentää reitin kaksi kertaa viikossa. Menot tiistaisin ja torstaisin ja paluut keskiviikko ja perjantai. Uudistetuissa Boeing 757 koneissa on ylellinen nahkasisustus, kolme matkustusluokkaa, kaikille matkustajille henkilökohtainen TV-viihdeyksikkö. Lisäksi hyvin toimiva WiFi asennus valmistuu lähiaikoina kaikkiin koneisiin.

Chicago O‘Hare International on yksi kiireisimmistä lentoasemista USAssa ja keski-lännen liike-elämän ja liikenteen keskipiste. Icelandair lentää 40 kohteeseen joista 15 Pohjois-Amerikassa : Boston, Washington D.C., New York (JFK ja Newark), Orlando, Minneapolis/St. Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland sekä Chicago (Maaliskuu 2016 ). Kanadassa kohteet ovat tällä hetkellä Toronto, Halifax, Vancouver og Edmonton.

Icelandair on ilmailun pioneeri ja lentää reittilentoja Islantiin ja tarjoaa nopeat ja mukavat yhteydet Pohjois-Amerikkaan. Icelandair on luotettava ja laadukas yhtiö joka yhdistää Euroopan ja pohjoismaiden pääkaupungit keskeisiin kaupunkeihin Yhdysvalloissa. Yhtiön pääkohde on Islanti joka sijaitsee maantieteellisesti mannerten puolivälissä tarjoten matkustajille lisäarvona mahdollisuuden tutustua lumoavaan maahan pysähtymällä muutamaksi päiväksi tai nopealla koneenvaihdolla.