AirBaltic laajentaa maksutapavalikoimaansa Trustlyn avulla

bombardier_cs300_6

Eurooppalainen maksulaitos Trustly on tänään ilmoittanut yhteistyöstä uuden kumppanin, latvialaisen airBaltic-lentoyhtiön, kanssa.

Sopimuksen myötä airBalticin asiakkaat voivat maksaa lippuja ja palveluita verkossa suoraan pankkitililtään käyttäen pankkinsa tukemaa ja Trustlyn maksupalvelun mahdollistamaa digitaalista varmennusta.

Tästä päivästä alkaen Trustlyn verkkomaksupalvelut ovat airBalticin brittiläisten, ruotsalaisten, saksalaisten, virolaisten ja puolalaisten asiakkaiden käytettävissä. Vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana uusi maksujärjestelmä otetaan käyttöön vielä kuudessa muussa maassa. Kun Trustly huolehtii kaikista airBalticin pankkisiirtomaksuista ja talous- ja täsmäytysraportit hoituvat keskitetysti, lentoyhtiö voi keskittyä uusien asioiden hankkimiseen uusilla markkinoilla.

Trustlyn palvelun kautta asiakkaat voivat maksaa verkossa helposti ja turvallisesti, jolloin ostostapahtumien kesken jäämisen todennäköisyys pienenee. Lisäksi verkkokauppiaiden tapahtuma- ja käyttökustannukset pienenevät ja huijausten määrä laskee, eikä maksujen käsittelyyn ei enää tarvita useita välikäsiä.

”Useiden maksutapojen tarjoaminen pienentää ostokynnystä ja kasvattaa airBalticin myyntiä. Lisäksi se parantaa palveluamme – asiakkaat voivat valita itselleen helpoimman ja tarpeitaan parhaiten vastaavan maksutavan. Tulevaisuudessa airBaltic keskittyy palvelemaan lentoja hakevia asiakkaita ja yksinkertaistamaan heidän käyttökokemustaan kaikkien digitaalisten kanavien kautta”, airBalticin myynti- ja markkinointijohtaja Jouni Oksanen sanoo.

”Meille on ilo saada airBaltic kumppaniksemme. Autamme yritystä tarjoamaan lokalisoituja maksupalveluita sekä sen kotimarkkinoilla että kehittyvillä markkinoilla. Suurin osa asiakkaista etsii ja ostaa lentonsa nykyään verkossa, joten hinnoittelun selkeys, maksutapojen turvallisuus sekä asiakkaiden mieltymysten mukaisten vaihtoehtojen tarjoaminen ovat matkailusivustoille ja verkkokauppiaille välttämättömyyksiä. Muuten asiakkaat suuntaavat muualle”, Trustly UK:n johtaja Mike Parkinson sanoo.

Tampereella juhlistettiin airBalticin uuden Tampere–Riika-reitin avausta

bt_plane_debesis_1024x768px_0309

Tampereen Särkänniemessä järjestettiin torstaina 23.3.2017 #TMPRIX2017 Route Launch Party, jossa juhlittiin airBalticin uuden Tampere–Riika-reitin avausta lähes 120 kutsuvieraan kesken. Uusi reitti avautuu 26.3., jonka jälkeen Tampere-Pirkkalan lentokentältä pääsee suoraan Riikaan ja takaisin kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin.

Juhlalennoksi teemoitetussa tapahtumassa uuden lentoyhteyden merkityksestä ja sen tuomista mahdollisuuksista kertoivat Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä, Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Latvian suurlähettiläs Uģis Bambe, Finavian lentoasemaverkosto-, markkinointi- ja myyntijohtaja Joni Sundelin sekä airBalticin Senior Vice President E-Commerce, Sales & Marketing Jouni Juhani Oksanen ja Senior Vice President Network Management Wolfgang Reuss.

– On tärkeää, että Tampere näkyy jatkossa kohteena maailmankartalla ja meillä on pysyvät yhteydet eri puolille maailmaa. Riika-yhteys on tärkeä niin elinkeinoelämän, matkailun kuin tapahtumienkin kannalta, toteaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tampereelta Riikaan kuusi kertaa viikossa – kymmeniä jatkoyhteyksiä ympäri maailman

AirBaltic tarjoaa kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin varhaisaamun lennon Tampereelta Riikaan ja illalla takaisin. Lennot lähtevät Tampereelta klo 5.15 ja ja paluulento on perillä puolen yön jälkeen. Uuden yhteyden kautta matkustajille avautuu myös kymmeniä jatkoyhteyksiä maailmalle.

– Alueella tehty pitkäjänteinen työ on nyt palkittu, kun airBaltic teki toivotun paluun Tampere-Pirkkalan lentoaseman käyttäjäksi. Uusi yhteys Riikaan on erittäin merkittävä. Sen myötä Tampere-Pirkkala saa Helsingin ja Tukholman lisäksi kolmannen hub-lentoaseman eli vaihdollisten lentojensa solmukohdan. Aamulento Riikaan avaa matkustajille 50–60 jatkoyhteyttä Eurooppaan. Kaikkinensa liityntäkenttien kautta Tampereelta pääsee avatun reitin myötä yhdellä välilaskulla yli 300 kohteeseen ympäri maailman, sanoo Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto.

#TMPRIX2017-reittilanseerauksen järjestelyistä vastasi Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Events yhteistyössä airBalticin, Tredean, Latvian suurlähetystön ja Finavian kanssa.

Lentoyhtiö Air Baltic tulee Tampereelle – uusi reitti suoraan Riikaan

14192632_10154924039070016_5607146094435914160_n

Finavian hyvät uutiset lentomatkustajille jatkuvat, kun AirBaltic aloittaa suorat lennot Tampereelta Riikaan. Latvian upeaan pääkaupunkiin lennetään maaliskuusta alkaen kuutena päivänä viikossa.

– Toivotamme AirBalticin lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme uuden reittiyhteyden palvelemaan Pirkanmaan alueen matkustajia. Nyt Tampereelta on alueen väestön kokoon verraten poikkeuksellisen hyvät yhteydet, sillä alue yhdistyy eri puolille maailmaa peräti kolmen eri vaihtolentoaseman kautta, iloitsee aluejohtaja, Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen Finaviasta.

– Suora yhteys kiinnostavaan kaupunkikohteeseen ja Keski-Eurooppaan on tärkeä maakunnan saavutettavuudelle ja uskon, että tämä lisää kiinnostusta myös uusille avauksille. Uusi reittiyhteys on hyvän yhteistyön tulosta maakunnan muiden matkailutoimijoiden kanssa, hän jatkaa.

Uusi lentoreitti tuo Tampereen seudun yritys- ja lomamatkailijoiden ulottuville vahvan lentoyhteyksien verkoston, kun matkustajat voivat hyödyntää vaihtoyhteyksiä Riiasta. Tampereelta on tähän saakka päässyt Helsingin ja Tukholman kautta lukuisiin matkakohteisiin. AirBalticin kautta yhteyksien valikoima kasvaa, kun saatavilla on Euroopan suosituimmat kaupunkikohteet sekä monia Välimeren alueen lomakohteita.

AirBaltic aloittaa lennot Tampereelta Riikaan 26. maaliskuuta 2017. Reittiä lennetään kuutena päivänä viikossa 76 paikkaisella Q400-koneella.

Lentolippuja voi ostaa lentoyhtiön verkkosivuilta www.airbaltic.com 4. lokakuuta alkaen.

AirBalticilla voi maksaa virtuaalivaluutta bitcoinilla

thumb_1668813700__GalleryLarge

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic alkaa hyväksyä virtuaalivaluutta bitcoinin käytön maksuvälineenä.

Yhtiön mukaan sen verkkosivuilla voi maksaa lentoja 60 matkakohteeseen bitcoineilla. Lippujen hinnat esitetään euroina, ja maksutilanteessa bitcoinit muunnetaan euroiksi senhetkisellä kurssilla. Maksunkäsittelijänä toimii Bitpay, joka muuntaa virtuaalivaluutan euroiksi.

Bitcoin-maksumahdollisuus koskee halvimpia lentolippuja, jotka tunnetaan yhtiön Basic-luokkana. Aiemmin muun muassa hotellivaraussivusto Expedia on alkanut hyväksyä bitcoinit.

airBaltic – World’s First Airline To Accept Bitcoin