Telia ja Norwegian yhteistyöhön – lentopisteitä liittymän kuukausimaksulla

telianorwegian

Telian vain netistä saatavan mobiililiittymän voi tästä päivästä lähtien liittää Norwegian Reward -etuohjelmaan. Ohjelmassa kerätyillä pisteillä voi maksaa Norwegianin lentoja sekä lisäpalveluita.

”Norwegian on meille erittäin mieluisa yhteistyökumppani. Olemme järjestelmällisesti tuoneet kansainvälisyyttä ja roaming-etuja asiakkaillemme, joten tämä yhteistyö on looginen seuraava askel”, Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen sanoo.

Telian liittymän yhdistäminen Norwegian Reward -etuohjelmaan kerryttää CashPoint-pisteitä kuukausittain.

”Olemme iloisia alkaneesta yhteistyöstä Telian kanssa. Telia tarjoaa juuri niitä palveluita, joita suurin osa matkustajistamme tarvitsee ja voi hyödyntää matkan aikana. Valitessaan Telian mobiilioperaattorikseen Reward-jäsenet voivat matkustaa EU:n sisällä levollisin mielin eikä heidän tarvitse turhaan huolehtia isoista puhelinlaskuista. Ja mikä vieläkin parempaa, samalla kertyy CashPoint-pisteitä”, sanoo Brede Huser, Norwegian Reward -ohjelman johtaja.

Norwegianin edun saa käyttöönsä hankkimalla Telia Yhteys Vain netistä -mobiililiittymän ja liittämällä siihen Norwegian Reward -numeron osoitteessa www.telia.fi/norwegian. Edun voivat saada sekä Telian nykyiset että uudet asiakkaat.

Roamaa Euroopassa kuin kotona

Telialla roaming kuuluu jokaiselle. Uusilla Yhteys-liittymillä asiakkaat voivat roamata kotimaan kuukausimaksulla myös EU- ja ETA-maissa. Puheminuutit, tekstiviestit ja 5 ja 10 gigatavun suuruiset nettipaketit toimivat kuin kotimaassa ilman lisämaksuja. Jos liittymässä on rajaton netti, EU-alueella on käytössä nopeudesta riippuen 10-15 gigatavua reissudataa. Pohjolassa ja Baltiassa surfaaminen on rajatonta. Myös vanhempiin puheliittymiin kuuluu kohtuullisesti EU-nettikäyttöä.

”Matkapuhelin ja mobiilipalvelut ovat erinomaisia reissukavereita, ja nyt asiakkaamme myös lentävät halutessaan edullisemmin. Lupaamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme kansainvälisen edelläkävijän palvelut”, sanoo Heli Partanen.

STUK: Lentohenkilöstön säteilyannokset ovat kasvaneet

flying-plane-14678023588XZ

Viime vuonna lentohenkilöstön säteilyannokset suurenivat selkeästi edellisvuodesta. Lentohenkilöstö muodostaa noin neljänneksen säteilyaltistuksen seurannassa olevista työntekijöistä, mutta heille kertyy kolme neljännestä koko annospotista.

STUKin säteilyaltistuksen seurannassa oli viime vuonna noin 3650 suomalaisten lentoyhtiöiden ohjaamo- ja matkustamotyöntekijää. Työntekijöitä oli lähes saman verran kuin edellisvuonna, mutta työntekijöille aiheutunut yhteenlaskettu säteilyannos oli noin viidenneksen suurempi. Täten myös yksittäisen työntekijän keskimääräinen annos suureni. Kaikkien työntekijöiden annokset olivat kuitenkin alle lentotoiminnalle säädetyn altistusrajan.

f0e4805c-43b2-439d-afac-5089f48db15c

Kuvassa lentotyöntekijöille työssä keskimäärin aiheutunut säteilyannos (millisievertiä, mSv) vuosina 2001–2016. Lentotoiminnalle säädetty altistusraja on kuusi millisievertiä vuodessa. Suomalaisen keskimääräinen säteilyannos on noin 3,2 millisievertiä vuodessa.

Lentohenkilöstö altistuu avaruudesta tulevalle säteilylle. Esimerkiksi lennolla Helsingistä Kanariansaarille ihminen saa suurin piirtein samankokoisen säteilyannoksen kuin tavallisesta keuhkoröntgenkuvasta. Sama annos kertyy normaalista taustasäteilystä maan pinnalla noin kolmessa päivässä.

”Lennon aikana saatu annos ei kuitenkaan ole aina sama vaan vaihtelee riippuen lentoajasta ja -korkeudesta sekä lentoreitistä ja auringon aktiivisuudesta”, kertoo tarkastaja Riina Alén Säteilyturvakeskuksesta.

Suomessa Finnair työllistää yli 80 prosenttia säteilyaltistuksen seurannassa olevista lentotyöntekijöistä. Siihen, että viime vuonna lentohenkilöstön yhteenlaskettu annos oli suurempi kuin edellisinä vuosina, vaikuttaa Finnairilta saatujen tietojen mukaan lentomäärien kasvu. ”Finnairin kaukolentojen määrä on kasvanut. Lisäksi kaukoliikenteen kalustoa on uusittu ja uudet koneet lentävät entistä korkeammalla. Nämä kaksi seikkaa ovat lisänneet työntekijöiden keskimääräistä annosta”, Jari Paajanen Finnairista toteaa.

”STUK valvoo suomalaisia lentoyhtiöitä. Yhtiöillä on menettelytavat työntekijöiden säteilyaltistuksen määrittämiseksi ja seuraamiseksi ja työvuoroja ja -reittejä suunniteltaessa pidetään huoli, etteivät henkilöstön annokset pääse ylittämään altistusrajoja”, Riina Alén summaa.

Gripen E lensi menestyksekkäästi ensilentonsa

93bc6db697503844_org

Puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saab suoritti tänään onnistuneesti seuraavan sukupolven Gripen E -hävittäjän ensilennon

Torstaina 15. kesäkuuta kello 10.32 (CET), Gripen E suoritti ensilentonsa. Koneen ohjaajana toimi Saabin koelentäjä. Lentokone (tunnus 39-8) nousi Ruotsin Linköpingissä sijaitsevalta lentokentältä ja lensi Itä-Götanmaan itäosissa 40 minuutin ajan. Lennon aikana lentokone suoritti useita toimintoja varmistaakseen lukuisten koekriteereiden suorittamisen, laskutelineiden sisään vetäminen sekä laskeminen mukaan lukien.

“Lento sujui täysin odotusten mukaisesti ja lentokone suoriutui niin kuin olimme simulaatioista saamiemme kokemusten perusteella odottaneet. Gripen E:n kiihdytyssuoriutuminen on vaikuttavaa ja sen ohjaaminen sulavaa. Ei tarvinne erikseen mainita, että olen erittäin iloinen päästyäni lentämään koneen ensilennon”, sanoo Marcus Wandt, Saabin koelentäjä.

“Olemme erittäin ylpeitä tästä saavutuksesta, joka osoittaa Gripen E -ohjelman kehityksen. Ensilento suoritettiin ennennäkemättömällä ja täysin kvalifioidulla avioniikalla varustetulla Gripenillä. Toimitukset Ruotsiin ja Brasiliaan alkavat vuonna 2019, joten ajoitus on täydellinen Suomelle. Nykyaikaisimmalla teknologialla varusteltu Gripen on saatavilla 2025–2030, eli HX-hankkeen suunniteltuna toimitusajankohtana”, sanoo Magnus Skogberg, Suomen Gripen-kampanjan johtaja. ”Olemme mukana ammattitaitoisesti suunnitellussa ja toteutetussa HX-hankkeessa. Olemme myös vakuuttuneita siitä, että Gripenillä on paljon tarjottavaa Suomelle, sillä se on alusta alkaen suunniteltu Suomen kaltaisia vaativia operatiivisia olosuhteita ja tarpeita varten”, Skogberg jatkaa.

 

 

www.gripen.com

www.saabgroup.com

 

Ilmailumuseolla avautuu 80-vuotiaan Saabin historiasta kertova näyttely

1025448_A_Swedish_JAS-39_Gripen_returns_to_the_play_areas_of_the_Arctic_Challenge_exercise_Sept._24,_2013

JAS-39 Gripen

Puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saabin ilmailuhistoriasta kertova näyttely avautuu Suomen Ilmailumuseossa 21.6.2017. Näyttelyn on tuottanut Saab Finland Oy yhteistyössä Ilmailumuseon kanssa. Näyttely on avoinna 21.6.–30.9.2017. Saab on Suomen Ilmailumuseon pitkäaikainen kumppani.

Näyttelyssä pääsee tutustumaan Saabin pitkään ja innovaatioita täynnä olevaan ilmailuhistoriaan. 80-vuotisen taipaleensa aikana yhtiö on valmistanut yli 5 500 lentokonetta ja yli 15 eri lentokonetyyppiä niin sotilas- kuin siviilikäyttöön. Lisäksi näyttelyn yhteydessä pääsee kokeilemaan Saab J35 Draken -hävittäjän simulaattoria. Draken on tehnyt pitkän palvelusuran myös Suomen ilmavoimissa vuosina 1972–2000. Saab toi Draken-hävittäjän myös 9. kesäkuuta järjestettyyn Kaivopuiston lentonäytökseen.

”Vuosi 2017 on näyttelyn järjestämiselle mitä otollisin. Tänä vuonna Suomi juhlistaa 100-vuotisjuhlavuottaan ja Saab vuorostaan täytti kuluvana vuonna 80 vuotta. Näyttelyn kautta haluamme omalta osaltamme myös tukea Suomen Ilmailumuseon toimintaa tarjoamalla sen vierailijoille uudenlaisia, ilmailuhistoriallisia elämyksiä”, sanoo Anders Gardberg, Saabin maajohtaja Suomessa.

Näyttelyn avautumisen kunniaksi, 21. kesäkuuta alkaen, sata ensimmäistä Suomen Ilmailumuseon vierasta saa omakseen Saab Gripen -lippalakin.

Nykypäivänä maailman johtaviin puolustus- ja turvallisuusyhtiöihin lukeutuva Saab Ab on perustettu vuonna 1937. Tuolloin yhtiön toiminnan pääpaino oli Ruotsin ilmavoimien lentokoneiden valmistuksessa. Toisen maailmansodan jälkeen Saabin toiminta kansainvälistyi ja laajeni. Nykyään Saab valmistaa yli 600 erilaista meri-, maa-, ilma- ja turvallisuusjärjestelmää, sukellusveneistä aina hävittäjälentokoneisiin, ja kenttäsairaaloista etälennonjohtojärjestelmiin. Yhtiöllä on toimintaa yli sadassa maassa, kaikilla mantereilla.

Suomessa Saab on aloittanut toimintansa jo vuonna 1946 ja nykyään Saab Finland Oy sekä Saabin tytäryhtiö Combitech Oy työllistävät Suomessa yli 70 henkilöä.

Suomen Ilmailumuseo ja Saab haluavat myös muistuttaa, että Kaivopuiston lentonäytöksessä jaetut, hyvässä kunnossa olevat lentonäytöslehdet tarjoavat niiden haltijoille ilmaisen sisäänpääsyn museoon. Lisätietoja Ilmailumuseosta: http://ilmailumuseo.fi/.

Voigt Travel avasi lennot Hollannista Lapin kesään

908520c4b6e56daf_800x800ar

Voigt Travel aloitti lennot Amsterdamista Rovaniemelle. Matkustajia saapuu Hollannista Rovaniemen lentoasemalle kahdesti viikossa heinäkuun loppuun saakka.

Lapin kesämatkailulle Voigt Travelin aloitus on erinomainen sysäys. Aikaisemmin pohjoisessa on avattu reittejä lähinnä talvikaudelle, mutta nyt myös Lapin kesä tehdään turisteille tutuksi.

– Hienon supertalven jälkeen Voigt Travelin lanseeraus on upea ensiaskel kesämatkustuksen kasvuun. Meillä on ilo toivottaa Hollannista saapuvat matkustajat lämpimästi tervetulleiksi pohjoisen Suomen suveen ja Rovaniemen lentoasemalle, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lennot operoidaan niin sanottuina kolmiolentoina: Amsterdam-Rovaniemi-Tromssa-Amsterdam. Osa matkustajista jatkaa matkaansa vielä Rovaniemeltä Norjaan. Lentojen operaattorina on Transavia.

– Päätavoitteemme on kääntää Lappi ja koko Pohjois-Skandinavia ympärivuotiseksi lomakohteeksi, sanoo Voigt Travelin johtaja Cees van den Bosch.

Kymmeniä lentoja Lappiin 

Voigt Travel on lentoineen tuttu näky Finavian lentoasemilla Lapissa. Yhtiö on operoinut Suomeen jo 13 vuotta ja se on tehnyt kesämatkoja aiemminkin. Talvikaudella 2016–2017 Voigtilla oli 60 charter-lentoa Lapin lentoasemille.

– Hollantilaismatkustajat etsivät uniikkia, turvallista ja koskematonta lomakohdetta. Suorien lentojemme ansiosta olemme jo saaneet muutettua mielikuvaa Lapin talvesta paljon positiivisemmaksi, mutta keskiyön aurinko yhä kuulostaa uskomattoman kaukaiselta heille. Luomalla nyt hyvät rakenteet voimme madaltaa kynnystä ja saada kesäyhteydet taas kuntoon, van den Bosch sanoo .

Voigt Travel on keskittynyt lähinnä pohjoismaisiin kohteisiin. Suomen-matkojen osalta yhtiö on Hollannin suurin matkanjärjestäjä.

– Neuvotteluiden alusta alkaen Voigt Travel on ollut erittäin kiinnostunut kehittämään Lapin alueen matkailua kesäkauden aikaan. Visit Arctic Europe -projektissa olemme tosi tyytyväisiä Voigtin uuteen charter-lentosarjaan, koska se tuo arvokasta kasvua alueen matkustajamääriin kesän 2017 aikana, sanoo projektipäällikkö Tero Rahikainen Lapin matkailuelinkeinon liitosta.

– Tämä avaus osoittaa, että Lapissa on vetovoimaa kesälläkin ja että olemme yhdessä luoneet matkailutuotteesta houkuttelevan. Me Finaviassa kiitämme Visit Arctic Europe -projektia merkittävistä panostuksista Amsterdamin-lentosarjan avaamisessa, Finavian Joni Sundelin sanoo.

Voigt Travelin verkkosivut: www.voigt-travel.nl

Pekka Vauramosta oneworldin ohjausryhmän puheenjohtaja

pv

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo on nimitetty kansainvälisen oneworld-lentoyhtiöallianssin toimitusjohtajista koostuvan ohjausryhmän (Governing Board) puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Vauramo otti roolin vastaan tänään oneworldin kokouksessa Meksikon Cancunissa, jonne ilmailualan johtajat ovat kokoontuneet huomenna alkavaan IATA:n (International Aviation Transportation Association) vuosikokoukseen.

oneworld-yhtiöiden toimitus- ja pääjohtajista koostuva ohjausryhmä määrittelee oneworldin vision ja päättää allianssin jäsenistä, rakenteesta ja strategisista tavoitteista. Puheenjohtajana Vauramo johtaa hallituksen kokouksia, valvoo allianssin hallintoa ja tekee läheistä yhteistyötä oneworldin toimitusjohtajan Rob Guerneyn ja allianssin johtoryhmän kanssa.

“Uusi rooli on minulle suuri kunnia. oneworld on toiminut kohta kaksikymmentä vuotta, ja jatkossa panostamme entistäkin vahvemmin siihen, miten voimme parhaiten palvella maailmanlaajuista asiakaskuntaamme”,Vauramo sanoo.

oneworld on maailman johtavista lentoyhtiöistä koostuva allianssi, joka on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuista palvelua ja mukavuutta paljon matkustaville kansainvälisille asiakkaille. Jäsenyhtiöinä ovat airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines ja SriLankan Airlines.

Yhdessä oneworld-yhtiöt:

  • Lentävät yli tuhannelle lentokentälle yli 150 maassa; päivittäisiä lähtöjä on noin 14 000.
  • Kuljettavat noin 550 miljoonaa matkustajaa vuodessa yhteensä noin 3500 lentokoneen laivastollaan.
  • Tuottavat 130 miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihdon.

oneworld-allianssi tarjoaa jäsenyhtiöidensä asiakkaille laadukkaan ja saumattoman matkustuskokemuksen ja useita etuja paljon lentäville kanta-asiakkaille. Yhtiöiden kanta-asiakkaat voivat kerätä ja käyttää pisteitä ja maileja koko oneworld-verkostossa, ja Emerald- ja Sapphire-tasoasiakkailla on käytössään yli 650 loungea maailman eri lentokentillä.

oneworld-allianssi on saanut useita alan tunnustuksia. Vuonna 2016 se voitti seuraavat tunnustukset: Flightstats Airline Alliance On-Time Performance Service Award lentojen täsmällisyydestä neljättä vuotta peräkkäin, Business Traveller -lehden Best Airline Alliance 2016 jo neljältä peräkkäiseltä vuodelta ja World Travel Awards, World’s Leading Airline Alliance 2016, neljätoista vuotta peräkkäin.

Kaksinkertainen Mannerheim-ristin ritari Hasse Wind saa muistolaatan kotitalonsa seinään Hervannassa 4.6.2017

Hans_Henrik_Wind_in_Suulajärvi_1943

Jatkosodan lentäjä-ässä, lentäjäkapteeni Hans Henrik “Hasse” Wind Kuva: SA-Kuva

Jatkosodan lentäjä-ässä, lentäjäkapteeni Hans Henrik “Hasse” Wind asui viimeiset vuotensa 1974-1996 Hervannassa, Opiskelijankatu 12:ssa. Hänen ansiokseen on kirjattu 75 viholliskoneen pudotusta jatkosodassa.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä sunnuntaina 4.6. kello 15.00 Suomi100 -hengessä paljastetaan Windin kotitalon seinän muistolaatta. Muistolaatta on myös ensimmäinen Hervannan asukkaasta kertova muistomerkki.

Muistolaatan paljastaa kaupunginhallituksen jäsen, kapteeni evp Aleksi Jäntti. Hasse Windin urasta ja hävittäjälentäjien toiminnasta kertoo lentoupseeri, Pirkanmaan ilmailuhistoriallisen seuran puheenjohtaja Risto Viljanen. Tilaisuuteen osallistuu Satakunnan lennoston komentaja, eversti Juha-Pekka Keränen. Satakunnan lennosto asettaa pihalle tilaisuuden ajaksi kunniavartion.

Muistolaatan on suunnitellut taiteilija Nalle Ritvola. Hankkimisen taustalla on useita yksityishenkilöitä, Pirkanmaan ilmailuhistoriallinen seura, Hervannan Tiedotusyhdistys, Opiskelijankatu 12:n asukkaat ja Tampereen kaupunki.

FINAVIA: ”Ennätyksiä rikki hurjaa tahtia”: Uusi lentoyhtiö siivittää kasvua Kroatiaan

be792c234fe178d0_800x800ar

Croatia Airlines on tuorein lentoyhtiötulokas Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yhtiön Zagrebin-reitti alkoi 21. toukokuuta ja se lisää entisestään liikennöintiä suomalaisten suosimaan Kroatiaan. Viime vuonna Kroatian-reittien matkustajamäärä nousi jopa 24 prosenttia.

  Aikaisemmin Helsinki-Vantaalta on ollut reitit Kroatian Pulaan, Splitiin ja Dubrovnikiin. Toukokuusta alkaen Croatia Airlines on aloittanut operoinnin Helsinki-Vantaan ja Zagrebin välisellä reitillä. Lentoja on kolmesti viikossa.

Helsinki-Vantaan ja Kroatian välisillä reiteillä kasvuprosentit ovat varsin upeaa luettavaa. Vielä vuonna 2010 Kroatiaan matkustaneita oli vain reilut 33000, kun viime vuonna maahan matkusti Helsingistä huimat 150000 matkustajaa. Pelkästään vuoteen 2015 verrattuna Kroatian-reiteillä matkustajamäärä kasvoi huikeat 24 prosenttia.

– Matkustajaennätyksiä paukkuu rikki hurjaa tahtia. Suomalaiset ovat löytäneet Kroatian vaikuttavat kohteet, joissa riittää niin rantaviivaa kuin kaupunkinähtävyyksiä. Croatia Airlinesin uusi yhteys Suomeen onkin hyvä uutinen Kaakkois-Eurooppaan matkustaville, koska lentoyhtiön jatkolentomahdollisuudet Zagrebista tuovat saataville aivan uusia kohteita. Toivotamme Croatia Airlinesin lämpimästi tervetulleeksi Suomeen, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Samaan aikaan Croatia Airlinesin matkustajille avautuu Helsingistä uusia lentoyhteyksiä muun muassa Aasian suuntaan. Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeisimpiä solmukohtia ja yhteydet esimerkiksi Kiinaan ovat ensiluokkaiset. Helsinki-Vantaalta on yhteensä jopa 94 lentoa viikossa Aasiaan.

– Olemme iloisia saadessamme Helsingin verkostomme 39. kohteeksi. Tarjoamme nyt matkustajillemme nopean matkustusvaihtoehdon Suomen ja Kroatian välillä ja uskomme, että monet kyllä tunnistavat reitin tärkeyden. Toivon, että lentomme auttavat matkustajia löytämään pääkaupunkimme ja koko Kroatian kauneuden historiallisine ja kulttuurikohteineen. Suomen markkinalla on paljon potentiaalia ja olen vakuuttunut siitä, että uudet lentomme vahvistavat paitsi maiden liike-elämän yhteyksiä myös perinteisempää ystävyyttä, sanooKrešimir Kučko , Croatia Airlinesin toimitusjohtaja.

Kroatia on nousijana omaa luokkaansa

Reitti Helsingin ja Zagrebin välillä on avoinna kesäkauden ajan 15. lokakuuta saakka. Zagrebin lisäksi Helsinki-Vantaalta avataan vuonna 2017 uusia reittejä Kaakkois-Eurooppaan Kosovon Pristinaan, Bulgarian Varnaan sekä Romanian Bukarestiin.

– Kaakkois-Eurooppa ylipäätään on nyt selvästi kohonnut alueena Helsinki-Vantaan lentokohteiden listoilla merkittävämpään rooliin. Se kertoo kysynnän lisääntymisestä ja myös myyntityön onnistumisesta. Kreikka vetää edelleen huimasti matkustajia ja nousijana Kroatia on omaa luokkaansa. Se ei ole pelkästään suomalaisten siirtymistä lomamaisemiin vaan kyllä kysyntää löytyy molemmin puolin. Myös Suomea ja Helsinki-Vantaan monipuolisia vaihtoyhteyksiä kohti, Haapasaari sanoo.

Helsinki-Vantaalla parhaillaan käynnissä olevilla laajennuksilla valmistaudutaan uusiin matkustajaennätyksiin. Tänä vuonna matkustajamäärän arvioidaan ylittävän 18 miljoonaa. Vuonna 2020 lentoaseman läpi kulkee 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Patrian Aerostructures-liiketoiminnan yt-neuvottelut päätökseen

avi

Patrian Aerostructures-liiketoiminnassa huhtikuussa aloitetut koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Niiden taustalla ovat tuotannollis-taloudelliset syyt tilauskannan heikentymisen vuoksi osassa tuotekantaa. Vähennystarpeeksi on tarkentunut yhteensä seitsemän henkilöä. Tämä määrä sisältää irtisanomiset sekä lomautukset toistaiseksi. Lisäksi enimmillään 40 henkilöä lomautetaan 3-6 viikoksi tulevan kesän aikana. Kaikki toimenpiteet toteutetaan vuoden 2017 aikana.

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia komposiittisia lentokone- ja helikopterirakenteita. Liiketoiminta työllistää 139 henkilöä Jämsän Hallissa ja Tampereella.

Finnair ja Alaska Airlines aloittavat kanta-asiakasyhteistyön

Alaska Airlines Finnair partnership

Finnair ja Alaska Airlines aloittavat tänään kanta-asiakasyhteistyön. Finnair Plus -kanta-asiakkaat voivat nyt ansaita ja käyttää pisteitä Alaska Airlinesin lennoilla.

”Olemme iloisia, että voimme avata asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia hyödyntää Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmaa. Yhteistyö Alaska Airlinesin kanssa antaa Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloissa matkustaville kanta-asiakkaillemme mahdollisuuden kerryttää pisteitä ja hyödyntää molempien yhtiöiden laajaa reittivalikoimaa”, sanoo Juha Järvinen, Finnairin kaupallinen johtaja.

”Olemme innoissamme uudesta partneruudesta Finnairin kanssa”, sanoo Andrew Harrison, Alaska Airlinesin kaupallinen johtaja. ”Kanta-asiakkaamme voivat nyt kerryttää pisteitä lentämällä joko San Franciscosta, New Yorkista tai Chicagosta Finnairin yli 60 kohteeseen Euroopassa.”

Alaska Airlines yhdessä Virgin American kanssa tarjoaa päivittäin 83 lentoa San Franciscosta 35 kohteeseen. Finnair aloittaa lentonsa San Franciscoon 1. kesäkuuta 2017.

Alaska Airlines
Alaska Airlines yhdessä Virgin American ja alueellisten kumppaneidensa kanssa kuljettaa vuodessa 40 miljoonaa asiakasta. Yhtiö lentää keskimäärin 1 200 päivittäistä lentoa 118 kohteeseen Yhdysvalloissa, Meksikossa, Kanadassa, Costa Ricassa ja Kuubassa. Kanta-asiakkaat voivat Alaska Airlinesin ja sen kumppaniyhtiöiden pisteohjelman kautta kanssa kerryttää ja käyttää pisteitä yli 900 kohteeseen maailmassa.