Reserviläisliitto: Kansa haluaa Gripenin

Gripen+C

Copyright Saab AB

Suomen Hornet-hävittäjät tulevat tiensä päähän vuosina 2025–2030. Kantar TNS Oy selvitti (n=1002) Reserviläisliiton toimeksiannosta, mikä on suomalaisten suosikki Ilmavoimien uudeksi monitoimihävittäjäksi. Tarjolla on viisi erilaista monitoimihävittäjää Ruotsista, USA:sta ja Ranskasta sekä yhteiseurooppalainen Eurofighter Typhoon -hävittäjä.

Suosituimmaksi hävittäjätyypiksi osoittautui ruotsalainen JAS Gripen, jonka valitsisi seuraavaksi monitoimihävittäjäksemme 21 prosenttia suomalaisista. Kakkossijalle ylsi yhdysvaltainen Super Hornet, jonka hankinnan kannalle kallistui 15 prosenttia vastanneista. Hännille jäi ranskalainen Dassault Rafale, jonka hankintaa kannatti vain kaksi prosenttia vastanneista.

Reserviläisliiton jäsenten näkemykset ovat samansuuntaisia. Liiton jäsenkyselyssä selvisi, että neljännes reserviläisistä hankkisi seuraavat hävittäjät länsinaapurista. Kakkossuosikiksi reserviläisten keskuudessa nousi kisan ennakkosuosikki, yhdysvaltainen F-35 -häivehävittäjä 16 prosentin kannatuksellaan. Ranskalainen vaihtoehto on myös reserviläisten keskuudessa epäsuosituin, sillä jäsenkyselyyn osallistuneista vain yksi prosenttia kallistuisi valinnassa Dassault Rafale -monitoimihävittäjään.

Molemmissa tutkimuksissa epävarmojen osuus nousi huomattavan suureksi. TNS Kantarin Gallupissa lähes 40 prosenttia (39%) ei osannut ottaa hankintaan kantaa ja reserviläistenkin keskuudessa 30 prosenttia kyselyyn osallistuneista ei osannut valita suosikkiaan. Molemmissa ryhmissä kolme prosenttia vastaajista ei hankkisi mitään nyt tarjolla olevista vaihtoehdoista nykyisten 62 Hornet-hävittäjän seuraajaksi.

Puolustusministeriöllä on parhaillaan on käynnissä Hornet-hävittäjien seuraajaehdokkaiden läpikäynti. Tavoitteena on korvata vuodesta 2025 alkaen käytöstä poistuvan Hornet -kaluston suorituskyky monitoimihävittäjään perustuvalla ratkaisulla. HX-hävittäjähanke on noin 15 vuoden projekti, jossa varsinainen hankintapäätös on tehtävä 2020-luvun alussa.

Tutkimuksesta

Kantar TNS Oy:n tutkimusaineisto kerättiin tietokoneavusteisin puhelinhaastatteluin. Haastattelujen kokonaismäärä on 1.002. Tutkimusotos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla ja aineisto kerättiin 23.1 – 3.2.2017 välisenä aikana. Haastateltu joukko edustaa maamme 15 vuotta täyttänyttä väestöä (15 – 79 -vuotiaat) pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Tutkimustulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kantar TNS Oy on toteuttanut tutkimuksen Reserviläisliitto ry:n toimeksiannosta.

Reserviläisliiton jäsenkysely lähetettiin kaikille sähköpostiosoitteen antaneille jäsenille. Vastauksia saatiin 3267. Vastaukset kerättiin 13.-19.2.2017 aikavälillä.

IAU:n lakkotoimenpiteillä huomattavat vaikutukset Finnairin lentoihin perjantaina 10.3. – asiakkaat voivat siirtää lentojaan

7de5f9099257ff95705d3095b02d4730_400x400

Ilmailualan unionin (IAU) ja Palvelutyönantajat Paltan väliseen Airpro Oy:tä koskevaan työehtokiistaan liittyvät perjantaille 10.3. kello 15:00 – 19:00 ilmoitetut lakko- ja tukilakkotoimenpiteet tulevat vaikuttamaan merkittävästi Finnairin lentoihin. Finnair ei millään tavalla ole osapuolena kiistassa.

Toteutuessaan lakkotoimet ajoittuisivat Finnairin päivittäisen liikenteen kannalta kriittisimpään ajankohtaan, jolloin Finnairilla on yli 90 lentoa. Lakon aikana kriittisiä maapalveluita ei ole saatavilla tai niitä on saatavilla vain hyvin rajallisesti.

”Jos lakko toteutuu, joudumme valitettavasti perumaan kymmeniä lentoja perjantailta. Suunnitelmaa työstetään parhaillaan, ja kerromme peruttavista lennoista keskiviikkoillan ja torstain aikana, kun suunnitelmat valmistuvat”, kertoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt. ”Viestimme perutuista lennoista myös suoraan asiakkaille tekstiviestein, ja pyrimme löytämään heille sopivan uuden reitityksen.”

Asiakkaat, joilla on varaus perjantaille 10.3. tai jollekin muista ilmoitetuista lakkopäivistä (14.3. ja 17.3.), voivat halutessaan siirtää matkaansa 2.4. asti välttyäkseen matkustamasta päivinä, jolloin lakko vaikeuttaa Finnairin liikennettä.

”On todella surullista, että lakkotoimet vaikeuttavat tuhansien asiakkaidemme matkustamista keskellä kiireisintä talvimatkustussesonkia. Finnair ei ole millään tavalla osapuolena tässä kiistassa, mutta lakon vaikutukset aiheuttavat asiakkaillemme suurta huolta ja vaivaa, ja meille miljoonamenetykset. Toivomme myös, ettei lakko vaikuta Suomen maineeseen kiinnostavana matkailukohteena”, Schildt sanoo.

Lakko vaikuttaa myös tarjoiluun ja matkatavaroiden käsittelyyn

Joidenkin lentojen tarjoiluun tulee myös muutoksia lakkotoimien vuoksi: kotimaan lennoilla on vain vesitarjoilu ja Euroopan lennoilla tarjoilussa on vettä ja sämpylöitä. Ennalta tilattujen aterioiden ja tuotteiden toimituksissa on suuria vaikeuksia.

Koska myös matkatavaran käsittelyssä tulee olemaan häiriöitä, suosittelemme, että asiakkaat matkustavat käsimatkatavaroin, mikäli mahdollista, ja huomioivat käsimatkatavaran painoon ja kokoon liittyvät rajoitukset.

Asiakaspalvelu todennäköisesti ruuhkautuu, ja toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Asiakkaat voivat olla yhteydessä nettisivujemme chatin kautta, puhelimitse 09 818 0800 (ppm) sekä sosiaalisessa mediassa lähettämällä viestiä Twitterissä @FinnairHelps ’ille ja Facebookissa yksityisviestien kautta.

 

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry: IAU:n lakkoilu aiheuttaa merkittävää vahinkoa Suomen matkailualalle

pexels-photo

Suomi on saanut merkittävää kansainvälistä huomiota upeana matkakohteena. Lapissa on juuri nyt talvisesonki parhaimmillaan. Matkailuyritykset tekevät merkittävän osan tuloksestaan maaliskuun alun ja pääsiäisen välisenä aikana. IAU:n ilmoittama lakko ja sitä tukevat laajat tukilakot perjantaina 10.3. klo 15.00 – 19.00 aiheuttavat merkittävää vahinkoa erityisesti Lapin matkailulle Aasiasta saapuvien koneiden vaihdon ollessa kiivaimmillaan. IAU:n toiminta osoittaa vastuuttomuutta samanaikaisesti kun käytännössä kaikki muut toimialat ovat tehneet kilpailukykysopimuksen mukaiset työehtosopimusratkaisut.

Matkailualan yritykset ovat panostaneet voimakkaasti siihen, että aasialaiset matkailijat jäisivät Suomeen ennen kuin jatkavat muualle Eurooppaan. Työ on alkanut tuottaa tulosta. Aasialaisten yöpymiset kasvoivat viime vuonna 17 prosenttia. Ripeälle kasvulle on hyvät edellytykset myös jatkossa. Kasvun jatkuminen edellyttää muun muassa sujuvia ja häiriöttömiä lentoyhteyksiä Aasiasta Helsinkiin ja sieltä edelleen muualle Suomeen.

”Matkailuala seuraa erittäin huolestuneena IAU:n lakkoilua. Liitto toimii täysin vastuuttomasti kohdistaessaan lakot ja tukilakot ajankohtiin, jolloin ne aiheuttavat suurinta mahdollista vahinkoa ulkopuolisille, kuten suomalaisille matkailuyrittäjille. Lakkoilulla voi olla myös kauaskantoisia seurauksia, jos ulkomaalaiset matkanjärjestäjät ja matkailijat alkavat pitää suomalaista matkailualaa epäluotettavana kumppanina”, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Kaikki maat haluavat aasialaisten matkailijoiden määrän kasvua. Suomella ei ole varaa menettää kasvun mahdollisuuksia siihen, että lakkoilu pilaa Suomen maineen matkakohteena. Matkailun sesonki Lapissa on lyhyt. Matkailuyritysten on tehtävä tuloksensa muutaman kuukauden aikana. Saavutettavuus on Lapin matkailun kasvun välttämätön edellytys, sillä valtaenemmistö ulkomaalaisista matkailijoista saapuu lentäen.

”Lakoilla ja tukilakoilla IAU heikentää luottamusta työmarkkinajärjestelmään. Ei voi olla niin, että kerta toisensa jälkeen pienen avaintoimialan liitto aiheuttaa ulkopuolisille merkittävää vahinkoa omien järjestöpoliittisten asioidensa ajamiseksi. Suomen matkailuala ei kestä lakkoilua talvisesongin ollessa kuumimmillaan. Ratkaisu on saatava aikaan nopeasti”, Lappi jatkaa.

Kaupunginvaltuusto päätti: Lentoliikenne Poriin

content_19

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 27.2. äänestyksen jälkeen (60-5), että VisitPori Oy oikeutetaan tekemään Nextjet Sverige AB:n kanssa vähintään 5 vuoden määräaikaisen sopimuksen lentoliikenteen markkinoinnista ja muusta yhteistyöstä kaupunginhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Yhteistyösopimus tuodaan ennen sen hyväksymistä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Käsittely eteni äänestykseen, kun Tapio Furuholm (vas.) esitti asian hylkäämistä Pekka Satomaan (Ryhmä Satomaa) kannattamana. Äänestyksessä 60 kannatti lentoliikenteen markkinoinnin yhteistyösopimusta ja viisi vastusti.

Lisäksi Erno Välimäki (vas.) teki ehdotuksen Jari Pajukoski (vas.) kannattamana, että päätösesitykseen lisätään lause: “Yhteistyösopimus tuodaan ennen sen hyväksymistä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.” Välimäen ehdotus päätettiin yksimielisesti lisätä kaupunginhallituksen päätösehdotukseen.

Kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2017 talousarvioon 950 000 euron suuruisen lisämäärärahan VisitPori Oy:lle varatun määrärahan korottamiseksi. Lisämäärärahan kattamiseksi käytetään lisätuloa osakkeiden myynnistä.

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi edellä esitetyn lentoliikenteen markkinointisuunnitelman siten, että lentoliikenteen markkinointiin varataan VisitPori Oy:n käyttöön vuoden 2018 talousarvioon 1 450 000 euron suuruinen määräraha ja vuoden 2019 talousarvioon 675 000 euron suuruinen määräraha.

Valtuuston päätöksen johdosta Nextjet Sverige AB aloittaa liikennöinnin Porista maanantaina 24.4.2017. Arkipäivisin Helsinkiin lennetään kolme edestakaista vuoroa ja Tukholmaan kaksi edestakaista vuoroa. Lisäksi sunnuntaisin lennetään Porista molempiin kohteisiin yksi edestakainen vuoro. Mikäli lentoliikenteen kysyntä kehittyy suotuisasti, voidaan koneen päiväohjelmaan lisätä vielä yksi edestakainen vuoro joko Helsinkiin tai Tukholmaan kysynnän mukaisesti.

Aikataulut on suunniteltu siten, että vaihtoyhteys sekä Euroopan että Aasian lennoille Helsinki-Vantaalta on mahdollisimman sujuvaa. Lisäksi matkustajilla on käytettävissään kaikki Arlandan yhteydet.

Valtakunnansovittelija Minna Helle: Lentolakon sovittelu ei keskeydy talviloman vuoksi

airplane-wing-1467807613npF

Työtaisteluja tai niiden uhkia ei koskaan siirretä valtakunnansovittelijan lomasuunnitelmien tai muunkaan sovittelijan henkilökohtaiseen ajankäyttöön liittyvän syyn vuoksi. Sovittelijan ollessa poissa sivutoiminen sovittelija hoitaa sovittelutehtäviä.

– Kuten suuri osa lapsiperheistä, olin varautunut pitämään koululaisten talvilomaviikolla lomaa. Lomaa olen hakenut jo viime vuoden puolella. Suunnitellun lomani ajaksi on tehty normaalit sijaisjärjestelyt. Sovittelu ei keskeydy hiihtoloman ajaksi, korostaa valtakunnansovittelija Minna Helle.

– Olin varautunut siihen, että ilmailualaa koskevien lakonuhkien vuoksi joudun tekemään muutoksia lomasuunnitelmiini, niin on myös jo käynyt. Muutoksiin varautuminen on työni luonteesta johtuva normaali käytäntö ja koskee kaikkia lomajaksojani vuodenajasta riippumatta.

Lakonuhkien siirron tavoite on saada lisää aikaa sovittelulle, jotta riidat pystytään ratkaisemaan ennen kuin työtaistelut toteutuvat. Kaikkien kannalta olisi ollut paras, mikäli lakonuhat olisi pystytty estämään sopimalla jo tällä viikolla. Tähän ei kuitenkaan ollut riita-asioiden vaikeuden ja lukumäärän takia mahdollisuuksia.

– Lentoliikenteen lakon uhkien sovittelu jatkuu tänään. Sovittelua jatketaan myös ensi viikon ajan minun ja sivutoimisen sovittelijan Jukka Ahtelan toimesta, kertoo Helle.

  • Keskityn nyt sovittelutyöhön ja toivon, että pystyn koululaisen äitinä ja sijaiseni kanssa työt suunnittelemalla pitämään myös hiihtolomaa tyttäreni kanssa.

Pro ja IAU vastustavat Airpro-valtionyhtiön halpalentotoimintaa

medium_Plane1

Jos sopua työehtokiistaan ei synny, työtaistelu alkaa kahden viikon päästä perjantaina 17. helmikuuta. – Pahoittelemme suuresti hiihtolomalaisille työtaistelusta aiheutuvaa haittaa. Pro ja IAU olisivat halunneet neuvotella sovinnollisesta ratkaisusta, mutta työnantajapuolen kieltäytyminen ei jättänyt meille muita vaihtoehtoja, pahoittelee johtaja Else-Mai Kirvesniemi Ammattiliitto Prosta.

Ammattiliitto Pro ja Ilmailualan Unioni IAU ovat tänään jättäneet valtakunnansovittelijalle lakkovaroituksen Airpro Oy:ssä. Toteutuessaan mahdollinen työtaistelu koskisi Airpro Oy:n matkustamohenkilökuntaa, turvatarkastusta, matkustajapalveluita, Travel Service -asiakaspalvelua sekä aula- ja ramp-toimintoja. Airpro vuokraa matkustamohenkilökuntaa esimerkiksi entiselle Finnmatkoille eli Tuille, ja Tjäreborgille. Lentokenttäpalveluita he tarjoavat esimerkiksi Norwegianille.

Perjantaina 17. helmikuuta Airpron työtaistelun piirissä ovat kello 14–18 turvatarkastus, kello 15–18 matkustajapalvelut ja Travel Service sekä kello 16–19 aula- ja ramp-toiminnot.

Matkustamohenkilökunnan työtaistelu alkaa sunnuntaina 19. helmikuuta kello 00.00 ja päättyy maanantaina 20. helmikuuta kello 23:00. Työtaistelu koskee kaikkia Helsingistä lähteviä Tui Flyn, Thomas Cookin ja Thomsonin lentoja. Kyseiset yhtiöt operoivat esimerkiksi Tuin ja Tjäreborgin lomalentoja. Tukitoimenpiteenä Airpron maapalveluita käyttäville lentoyhtiöille IAU ei tee jäänpoistoa Tuille, Thomas Cookille ja Norwegianille mielenilmauksen aikana.

Mistä on kyse?

Airpro on Finavian tytäryhtiö ja täysin valtio-omisteinen yritys, joka on polkenut työehtoja vuosien ajan. Airprossa noudatetaan omaa halpatyöehtosopimusta.

Sen avulla matkustamo- ja maahenkilöstön palkkoja ja työehtoja on pidetty huomattavasti alan standardeja alempana, kertoo palvelusektorin johtaja Else-Mai Kirvesniemi Ammattiliitto Prosta.

Airpro vuokraa noin 150 matkustamohenkilökunnan jäsentä suomalaisille lomalennoille ympäri vuoden.

Airprossa on käytössä yrityskohtainen työehtosopimus, jonka ovat allekirjoittaneet JHL, Pardia ja työnantajaliitto Palta. Pro ja IAU irtisanoivat sopimuksensa määräajassa ja sopimus päättyi molempien osalta 31. tammikuuta 2017.

Finavia haluaa jatkaa työehtojen polkemista, ja tästä syystä työnantaja on kategorisesti kieltäytynyt neuvottelemasta Pron tai IAU:n kanssa. Molemmat liitot ovat pyrkineet neuvottelemaan marraskuusta lähtien, jatkaa johtaja Kirvesniemi.

Koko matkustamohenkilökunta on tällä hetkellä järjestäytynyt Prohon, ja maahenkilökunnasta

Teollinen yhteistyö tuo HX-hävittäjähankinnalle lisähintaa, mutta on Puolustusvoimien suorituskyvylle välttämätöntä

88b9f7d0-3527-44c2-a6f6-f70bf51a79da-main_image

FA-18 Hornet. Kuva: Ilmavoimat / Derek Bower

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) arvioi teollisen yhteistyön nykykäytäntöjä, toimivuutta ja edellytyksiä käynnissä olevassa HX-hävittäjähankkeessa, jonka tavoitteena on korvata vuodesta 2025 alkaen poistuvan Hornet-kaluston suorituskyky. Vaikka teollinen yhteistyö tuo hankinnalle lisäkustannuksia, sitä tarvitaan puolustuksen huoltovarmuuden takaamiseksi. Teollista yhteistyötä ei kuitenkaan voida enää edellyttää taloudellisilla perusteilla. Teollista yhteistyötä voidaan perustella säädösten mukaan ja suomalaisen veronmaksajan näkökulmasta vain maanpuolustukseen liittyvillä syillä. Myös teollisen yhteistyön markkinavaikutuksiin on syytä kiinnittää huomiota.

”Vaikka teollinen yhteistyö lisää hankintahintaa, se on investointi uskottavaan puolustukseen. Suomen tulevan hävittäjähankinnan arvo on noin 10 miljardia euroa. Asiantuntija-arvioiden mukaan teollinen yhteistyö – aiemmin vastakauppa – lisää hankintakustannuksia noin 10 prosentilla. Teollinen yhteistyö ei tule kaupan päälle, vaan toimittaja laskee sille oman hinnan”, projektiasiantuntija Susanna-Sofia Keskinarkaus taustoittaa.

Suomi sääti vuonna 2012 lain julkisista puolustus- ja turvallisuushankinnoista EU:n puolustus- ja turvallisuushankintadirektiivin edellyttämällä tavalla. ”Lainsäädännön muutos ja sen vaikutukset on huomioitu HX-hankkeen valmistelussa, mutta kompensaatiotoiminnan prosesseja ei ole vielä käytännössä päivitetty”, Keskinarkaus kertoo.

Teollisen yhteistyön markkinavaikutukset tulisi tunnistaa

Teollisen yhteistyön mahdollisia negatiivisia vaikutuksia markkinoihin ei ole huomioitu. Euroopan komissio on kuitenkin katsonut teollisen yhteistyön vääristävän vapaita markkinoita, sillä se suojelee ostajamaan omaa teollisuutta. ”Markkinavääristymien riski pitäisi tunnistaa, sillä taloudellisessa mielessä teollinen yhteistyö on veronmaksajien tuki puolustusteollisuudelle”, sanoo Keskinarkaus. Yhteistyölle asetettujen vaateiden tulisi kohdistua kuitenkin puolustuksen suorituskyvyn turvaamiseen eikä tiettyyn prosenttiosuuteen kauppasummasta.

Tällä hetkellä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) alaisuudessa toimivan kompensaatiotoimikunnan työn sisällöstä ja tuloksista ei raportoida. VTV suosittaa tietojen keräämistä epäsuoran teollisen yhteistyön kohdistumisesta, jotta toiminnan tuloksia voitaisiin seurata nykyistä systemaattisemmin, tuloksista viestiä aktiivisemmin ja kaikesta teollisesta yhteistyöstä muodostaa kokonaiskuva. TEM:ä kehotetaan myös tarkastelemaan toimikunnan toimintaa kriittisesti prosessin läpinäkyvyyden, tehokkuuden ja tietopohjan kannalta. Teollisen yhteistyön avulla tuetaan hankitun suorituskyvyn operointia. Teollinen yhteistyö ei saa olla hankinnan itsetarkoitus.

***
Julkisten puolustus- ja turvallisuushankintojen lainsäädäntö
Vuodesta 2012 eteenpäin vaikuttaneet PUTU-direktiivi (2009/81/EY) ja laki julkisista puolustus- ja turvallisuushankinnoista (1531/2011) estävät puolustusvälinehankinnan yhteydessä solmittavat vastakaupat ellei niitä voida perustella puolustussyillä (SEUT 346).

Teollinen yhteistyö
Teollisella yhteistyöllä (ennen vastakaupat) tarkoitetaan puolustusmateriaalihankintojen yhteydessä solmittavaa sopimusta, jolla puolustusjärjestelmän toimittaja sitoutuu tekemään yhteistyötä suomalaisyritysten kanssa. Järjestelyllä mahdollistetaan teollisuudelle ulkoistettujen toimintojen käyttö poikkeusoloissa ja huoltovarmuuden takaava teknologia ja osaaminen.

Suomessa puolustusministeriö solmii teollisen yhteistyön sopimukset ja puolustushallinto seuraa suoraa teollista yhteistyötä. Sopimuksia hallinnoi työ- ja elinkeinoministeriö, jonka alaisuudessa toimii kompen-saatiotoimikunta. Se antaa työ- ja elinkeinoministerille kerran vuodessa yhteenvedon kompensaatio-kertymän täyttymisestä.

Selvitys: Teollinen yhteistyö HX-hävittäjähankkeessa

Malmin lentokentälle monipuolista väliaikaiskäyttöä – myös yleisilmailu saattaa jatkua lähivuosien ajan

malmiairport-iso-5-muok__webiso

Kuvaaja: Janne Ojanperä

Malmin lentokenttä palvelee helsinkiläisiä lähivuosina monipuolisena tapahtumapaikkana. Ennen rakentamisen alkamista kentällä on käytettävissä kymmenien hehtaarien alue, jota kaupunki vuokraa joko osissa tai kokonaisuutena monenlaiseen käyttöön.

Länsiosaan suunnitteilla lentopaikka kolmeksi vuodeksi

Malmin lentokenttä siirtyy Helsingin kaupungin hallintaan 1.1.2017, jolloin Finavia lopettaa toimintansa alueella. Harraste- ja yleisilmailu voi kuitenkin jatkua lentokentällä muun väliaikaiskäytön rinnalla, mikäli Malmin lentokenttäyhdistyksen suunnitelma toteutuu.

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee torstaina 1.12.2016 esitystä, jonka mukaan Malmin lentokenttäyhdistykselle vuokrattaisiin kentän länsiosasta alue valvomattoman lentopaikan pitämistä varten 31.12.2019 asti.

Helsingin kaupunki ja yhdistys ovat neuvotelleet noin 40 hehtaarin kokoisesta vuokra-alueesta, joka sijaitsee pohjois–eteläsuuntaisen kiitoradan ympäristössä. Aluetta voidaan käyttää ns. korpikenttänä sillä edellytyksellä, että yhdistys saa lentopaikan pitämistä varten luvat liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta ja ympäristöviranomaiselta.

Vuokrasopimuksen toteutuessa Malmin lentokenttäyhdistys toimii itsenäisesti lentopaikan operaattorina sekä huolehtii vuokra-alueen kunnossapidosta ja sitä ympäröivän ruohikkoalueen hoitamisesta. Neuvotellun sopimuksen mukaan myös yhdistyksen vuokra-aluetta voidaan tarvittaessa käyttää esimerkiksi tapahtumia varten.

Vuokrasopimuksia solmitaan kiinnostuneiden kanssa

Helsingin kaupunki sai syyskuussa järjestetyssä haussa kymmenkunta yhteydenottoa yhteisöiltä ja yrityksiltä, jotka ovat kiinnostuneita Malmin lentokenttäalueen väliaikaisesta käytöstä. Hakijoihin on oltu yhteydessä ja osan kanssa on sovittu yhteistyöstä.

Myös valtaosa lentokenttäalueen nykyisistä vuokralaisista on ilmoittanut, että he haluavat jatkaa vuokrasopimuksiaan Helsingin kaupungin kanssa Finavian tekemien sopimusten päätyttyä. Sopimusten uusiminen on parhaillaan työn alla.

Lisätietoja alueen väliaikaiskäytöstä ja vuokraamisesta kiinnostuneille kootaan Uutta Helsinkiä -sivustolle (www.uuttahelsinkia.fi/malminkentta).

Asuinalue 25 000 helsinkiläiselle

Helsingin uudessa yleiskaavassa Malmin lentokenttä on kaupungin merkittävin uusi rakentamisalue. Alueelle on määrä kaavoittaa ja rakentaa vuosina 2020–2040 asuntoja 25 000 asukkaalle.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päättää lähiaikoina tarkistetusta kaavarungosta, joka toimii suunnitteluohjeena alueen asemakaavoille. Lautakunta käsitteli asiaa ensimmäisen kerran 29.11.2016.

Ehdotetun kaavarungon mukaisesti lentokentän alueelle suunnitellaan korkeatasoinen asuinalue, joka yhdistää koko koillista Helsinkiä. Suunnittelu tehdään alueen historiaa kunnioittaen; lentoasemarakennus, lentokonehalli ja niiden välitön ympäristö suojellaan, ja muun muassa puistokokonaisuudessa huomioidaan muistumia kiitoradoista.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslista 29.11.2016 (tarkistettu kaavarunko)

Malmin lentokenttäyhdistys ry

Uutta Helsinkiä: Malmin lentokentän alue

Kiinteistölautakunnan esityslista 1.12.2016 (alueen vuokraus Malmin lentokenttäyhdistykselle)

Neste uusiutuvalla dieselillä Hampurin lentokentän maakuljetuksista kokonaan vähähiilisiä

111949

Copyright: Michael Penner, Hamburg Airport

Hampurin lentokenttä vähentää riippuvuuttaan fossiilisista polttoaineista ottamalla käyttöön Nesteen uusiutuvan dieselin. Vaihtamalla tähän helposti käyttöönotettavaan, huippulaatuiseen uusiutuvaan dieseliin lentokenttä pienentää merkittävästi dieselillä kulkevan maakalustonsa hiilijalanjälkeä.

Osa lentokentän maakuljetuksista on jo siirtynyt vaihtoehtoisten energialähteiden käyttöön. Nyt muutos uusiutuviin saadaan päätökseen, kun myös raskaat ajoneuvot kuten lentokoneiden hinaajat ja palontorjuntakalusto alkavat käyttää uusiutuvaa dieseliä. Hampurin lentokentästä tulee samalla maailman ensimmäinen merkittävä kansainvälinen lentokenttä, joka korvaa maakalustonsa käyttämän fossiilisen dieselin kokonaan uusiutuvalla dieselillä.

Nesteen uusiutuvan polttoaineen korkea suorituskyky vakuutti käyttäjät

Lopullista käyttöönottopäätöstä edeltävän neljän kuukauden mittaisen testijakson aikana polttoaineen käyttäjät raportoivat nokeentumisen ja hajun vähentyneen huomattavasti sekä polttoainekulutuksen pienentyneen hieman. Polttoaine suoriutui käyttäjien mukaan erittäin hyvin moottoreiden käynnistyksistä, minkä lisäksi ajoneuvojen huoltovälejä voitiin pidentää vähäisemmän nokeentumisen ja öljyn vähäisemmän liukenemisen vuoksi.

“Olemme erittäin iloisia saadessamme tukea Hampurin lentokenttää sen pyrkimyksissä kohti hiilivapautta. On aina ilo nähdä polttoaineemme laadun ja suorituskyvyn vastaavan sille asetettuja korkeita odotuksia”, sanoo Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan johtaja Kaisa Hietala.

Nesteen valmistama polttoaine on 100-prosenttista huippulaatuista uusiutuvaa dieseliä, jolla voidaan sellaisenaan korvata fossiilinen diesel. Sen käyttöönotto ei vaadi muutoksia dieselmoottoreihin tai investointeja säilytys- tai kuljetusjärjestelmiin. “C.A.R.E. Diesel” -nimellä toimitettavasta polttoaineesta vastaa paikallisesti Nesteen asiakas Tool Fuel, joka on erikoistunut uusiutuvien polttoaineiden jakeluun.

“Innovatiivisen ja ympäristöystävällisen dieselin käytöllä lisäsimme tärkeän elementin liikkumisen konseptiimme 2020”, sanoo Michael Eggenschwiler, Hampurin lentokentän toimitusjohtaja.

Eurooppalaiset lentokentät, kuten Hampurin lentokenttä, ovat suunnannäyttäjiä hiilivapaaseen yhteiskuntaan johtavassa kehityksessä. Hampurin lentokenttää pienemmät Ruotsin Kiirunan ja Bromman lentokentät ovat jo testanneet 100-prosenttista uusiutuvaa dieseliä maakuljetuksissaan. Oslon Gardemoen-lentokenttää on puolestaan voitu pitää Euroopan lentoliikenteen “bio-hubina” sen jälkeen, kun se aloitti uusiutuvan lentopolttoaineen tarjoamisen kaikille sieltä liikennöiville lentoyhtiöille tammikuussa 2016. Maailman johtavana uusiutuvien polttoaineratkaisujen toimittajana Neste on ollut avainroolissa kaikissa näissä hankkeissa.

Lue myös:
Mitä eroa on uusiutuvalla dieselillä ja perinteisellä biodieselillä?

Neste uusiutuva diesel jälleen suuren kalifornialaiskaupungin polttoaineeksi – San Diegon kaupunki vaihtoi uusiutuviin

Neste maailman johtavien yritysten joukossa ilmastonmuutoksen vastaisten toimiensa perusteella – mukana CDP:n ilmastoindeksin korkeimmalla A-listalla

Sisä-Suomen poliisi on päättänyt lennnon LLX5288 johdosta käynnistetyn esiselvityksen

Sisä-Suomen poliisi on päättänyt lennnon LLX5288 johdosta käynnistetyn esiselvityksen. Poliisi on saanut riittävät tiedot ja niiden perusteella on pääteltävissä, että koneen kaappausta ilmaiseva koodi on lähtenyt koneesta sen ollessa Ranskan ilmatilassa. Koodin lähtemisen syy ei ole selvinnyt. Ranskan ilmailuviranomaiset tekevät siltä osin jatkotutkinnan – mikäli se on tarpeellista.

Koneeseen on kaappauskoodin lähtemisen jälkeen oltu yhteydessä sekä lennonjohdosta että tarkistuslennon suorittaneesta ranskalaisesta hävittäjästä. Koneesta saatujen tietojen perusteella sen sallittiin jatkaa matkaa määränpäähänsä Tampereelle.

Kone on ennen Suomen ilmatilaan saapumista ollut yhteydessä matkan varrella olleisiin lennonjohtoihin. Suomen ilmatilaan tullessaan kone on ollut yhteydessä lennonjohtoon ja tarkistuslennon suorittaneeseen hävittäjään.

Poliisin, ilmavoimien ja lennonjohdon toiminta Suomessa perustui voimassa oleviin ohjeisiin. Ilmavoimat antoi poliisille lainmukaista virka-apua. Toiminnasta ei ole aiheutunut vaaraa matkustajille eikä sivullisille.