Norwegian peruuttaa 85 prosenttia lennoistaan ja lomauttaa noin 7 300 työntekijää

hknj2duukvgax4z2t4bi

COVID-19-tilanne kärjistyy jatkuvasti. Kysynnän pysähtymisen ja ympäri maailmaa olevien pakottavien viranomaisten asettamien matkustusrajoitusten vuoksi Norwegian peruuttaa vähitellen suurimman osan lennoistaan ja lomauttaa väliaikaisesti merkittävän osan henkilöstöstään.

– Toimialamme on ennennäkemättömän ja kriittisen tilanteen edessä. Lähestymme tilannetta, jossa suurin osa lentokoneistamme seisoo tilapäisesti maassa. Useat Euroopan maat ovat jo sanoneet tekevänsä kaikkensa varmistaakseen, että heidän lentoyhtiönsä voivat jatkaa toimintaansa, kun yhteiskunta normalisoituu. Arvostamme, että Norjan viranomaiset ovat ilmoittaneet toteuttavansa kaikki tarvittavat toimenpiteet lentoliikenteen suojelemiseksi Norjassa ja varmistaakseen siten tärkeän infrastruktuurin ja työpaikkojen säilymisen, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

Norwegian on jo keskeyttänyt merkittävän määrän lennoistaan ja tärkein tehtävä tällä viikolla on ylläpitää niin moni aikataulun mukainen lento kuin mahdollista, jotta voimme varmistaa, että asiakkailla on mahdollisuus palata välittömästi kotiin. Yhtiö työskentelee myös läheisesti viranomaisten kanssa pelastuslentojen järjestämiseksi, jos se on tarpeellista. Norwegian on yhteydessä tekstiviestillä tai sähköpostitse matkustajiin, joihin reittimuutokset ja peruutukset vaikuttavat.

– Ymmärrämme, että tämä poikkeuksellinen tilanne on stressaava asiakkaillemme, mutta haluan vakuuttaa kaikille, että työskentelemme kellon ympäri varmistaaksemme, että kaikista huolehditaan tässä tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Schram.

Koska suurin osa yhtiön koneista on pysäköitynä, Norwegian joutuu valitettavasti lomauttamaan tilapäisesti kaikkiaan yli 7 300 työntekijää. Se vastaa noin 90 prosenttia työntekijöistä, johon kuuluu lentäjiä, matkustamohenkilöstöä, huollon ja hallinnon henkilöstöä. Lomautusmenettely vaihtelee maittain ja Norwegianin edustajat ovat jo rakentavassa vuoropuhelussa ammattiliittojen ja henkilöstön edustajien kanssa kaikissa toimipisteissään verkostonsa alueella.

– On todella raskasta, että joudumme lomauttamaan tilapäisesti yli 7 300 kollegaamme, mutta valitettavasti meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Haluan kuitenkin korostaa, että tämä on väliaikaista. Kun maailma normalisoituu tavoitteeni on, että voin pitää mahdollisimman monen omistautuneista kollegoistani, sanoo Schram.

Norwegianin reittiverkoston muutokset

  • Tuhansia reittejä on jo peruutettu.
  • Maaliskuun 21. päivästä lähtien yhtiö lentää ensisijaisesti karsitulla aikataululla Norjan sisällä sekä Pohjoismaisten pääkaupunkien välillä. Yhtiö operoi joitakin Euroopan sisäisiä lentoja. Kaikki mannertenväliset lennot pois lukien Skandinavian ja Thaimaan väliset lennot on peruutettu (viimeinen lento maaliskuun lopussa).
  • Kaikki lennot, jotka operoidaan ovat myynnissä osoitteessa Norwegian.com.
  • Karsittu aikataulu on voimassa ainakin 17. huhtikuuta saakka, mutta aikatauluja tarkistetaan säännöllisesti matkustusrajoitusten ja kysynnän mukaan.
  • Norwegian päivittää asiakkaita, rahoitusmarkkinoita ja mediaa ajankohtaisella tiedolla, kun uusia toimenpiteitä otetaan käyttöön.

Yksityiskohtaiset karsitut aikataulut – 25. maaliskuuta alkaen

Norja:
Oslo – Bergen/Stavanger/Trondheim: 4 päivittäistä lähtöä
Oslo – Ålesund/Bodö/Evenes/Tromssa: 2 päivittäistä lähtöä
Oslo – Alta/Kirkkoniemi: 1 päivittäinen lähtö
Oslo – Haugesund/Kristiansand/Molde: 1 päivittäinen lähtö
Oslo – Huippuvuoret: 3 viikoittaista lähtöä
Oslo – Tukholma/Kööpenhamina: 2 päivittäistä lähtöä
Oslo – Helsinki: 4 viikoittaista lähtöä
Stavanger – Bergen: 1 päivittäinen lähtö
Bergen – Trondheim: 1 päivittäinen lähtö

Suomi:
Helsinki – Kittilä: 6 viikoittaista lähtöä
Helsinki – Oulu: 1 päivittäinen lähtö
Helsinki – Rovaniemi: 1 päivittäinen lähtö
Helsinki – Oslo: 4 viikoittaista lähtöä

Ruotsi:
Tukholma – Kiiruna: 4 viikoittaista lähtöä
Tukholma – Luulaja/Uumaja: 2 viikoittaista lähtöä
Tukholma – Helsinki: 2 päivittäistä lähtöä
Tukholma – Kööpenhamina: 2 päivittäistä lähtöä
Tukholma – Oslo: 2 päivittäistä lähtöä

Tanska:
Kööpenhamina – Oslo: 2 päivittäistä lähtöä

Norwegian peruuttaa yli 4 000 lentoa ja ottaa käyttöön tilapäiset lomautukset

Norwegian 737-800

Yhdysvaltojen asettaman matkustuskiellon sekä kärjistyneen koronavirustilanteen johdosta Norwegian on päättänyt peruuttaa noin 4 000 lentoa toukokuun loppuun asti. Peruutetut lennot vastaavat kaikkiaan noin 40 prosenttia yhtiön kaukolentoverkostosta ja 25 prosenttia Euroopan lennoista.

– Tämä on ennennäkemätön tilanne. Meidän tärkein tehtävämme on huolehtia asiakkaidemme ja työntekijöidemme turvallisuudesta. Uudet rajoitukset tekevät vaikeasta tilanteesta entistäkin vaikeamman. Kannustamme viranomaisia eri puolilla maailmaa toimimaan sen puolesta, että tärkeä infrastruktuuri ja työpaikat voidaan pelastaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

40 prosenttia kaukolentokapasiteetista peruutetaan
Maaliskuun 13.– 29. päivä peruutamme suurimman osan kaukolennoistamme Yhdysvaltoihin Amsterdamista, Madridista, Oslosta, Barcelonasta ja Pariisista.

Maaliskuun 13. päivästä toukokuun loppuun asti peruutetaan kaikki Rooman ja Yhdysvaltojen väliset lennot.

Maaliskuun 29. päivästä huhtikuun loppuun peruutetaan kaikki lennot Pariisista, Barcelonasta, Madridista, Amsterdamista, Ateenasta ja Oslosta Yhdysvaltoihin.

Oslo – Fort Lauderdale jatkuu 28. maaliskuuta saakka.

Kaikki reitit Lontoon Gatwickin ja Yhdysvaltojen välillä lennetään suunnitellun mukaisesti. Tavoitteenamme on uudelleen reitittää niin moni asiakkaistamme kuin mahdollista Lontoon kautta matkustuskiellon aikana.

Merkittävät vaikutukset lyhyen matkan verkostoon
Norwegian peruuttaa myös suuren määrän kotimaan lennoistaan Norjassa ja lentoja Skandinaviassa, kuten Oslo-Kööpenhamina ja Oslo-Tukholma. Myös kaikki lennot Italiaan peruutetaan. Useita kotimaan ja Skandinavian sisäisiä lentoja yhdistetään.

Asiakkaisiin, jotka ovat varanneet lentoja niille lennoille, joita muutokset koskevat, ollaan yhteydessä ja heille tarjotaan uudelleenvarausmahdollisuutta myöhempään ajankohtaan. Kyselyjen suuresta määrästä johtuen suosittelemme asiakkaitamme tarkistamaan viimeisimmän tilanteen nettisivuiltamme www.norwegian.com/updates. Jos matka on 15. huhtikuuta 2020 jälkeen, toivomme, että asiakaspalveluumme ollaan yhteydessä myöhemmin.

Lomautukset
Pandemian aikana Norwegian asettaa etusijalle yhtiön asiakkaiden ja työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisen samalla kun varmistetaan Norwegianin kyky pitää yllä välttämättömät toiminnot ja jatkaa palvelujen tarjoamista asiakkaille.

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeuksellisesta markkinatilanteesta, sen seurauksena tapahtuneesta asiakkaiden dramaattisesta vähenemisestä ja tilanteesta johtuvasta tuotannon laskusta yhtiön tulee tutkia kaikki mahdolliset vaihtoehdot kustannusten vähentämiseksi. Tämä pitää valitettavasti sisällään myös tilapäiset lomautukset jopa 50 prosentissa henkilöstöämme ja luku voi kasvaa. Väliaikaiset lomautukset vaikuttavat kaikkiin osastoihin.

Olemme aloittaneet neuvottelut ammattiliittojen kanssa ja yhtiö ilmoittaa neuvottelujen tuloksista suoraan osastoille ja työntekijöille, joita lomautukset tulevat koskemaan.

Norwegian peruuttaa COVID-19:n seurauksena noin 3000 lentoa ja ilmoittaa lomautuksista

ieo0bpo8zh9g0k2lmc55

COVID-19-tilanteesta johtuen Norwegian suunnittelee peruuttavansa noin 3 000 lentoa maaliskuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin saakka. Tämä vastaa noin 15 prosenttia yhtiön kapasiteetista tällä ajanjaksolla. Norwegian ryhtyy myös muihin toimenpiteisiin mukaan lukien merkittävää osaa henkilöstöä koskevat lomautukset.

Norwegian on viimeisen viikon aikana huomannut kysynnän laskeneen. Yhtiö tulee tästä syystä peruuttamaan 3 000 lentoa vastaamaan muuttunutta kysyntää. Peruutetut lennot vastaavat 15 prosenttia yhtiön kokonaiskapasiteetista ajanjaksolla maaliskuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin. Peruutukset vaikuttavat koko reittiverkostoon. Norwegian kertoo yksityiskohtia niin pian kuin suunnitellut muutokset ovat selvillä. Asiakkaisiin, joita muutokset koskevat, ollaan yhteydessä suoraan.

– Tämä on vakava ajanjakso koko ilmailualalle ja myös Norwegianille. Kannustamme viranomaisia välittömiin toimiin, jotta lentoyhtiöiden taloudellista taakkaa voidaan helpottaa samoin kuin suojata tärkeä infrastruktuuria ja työpaikkoja, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

– Valitettavasti peruutetut lennot tulevat vaikuttamaan merkittävään osaan Norwegianin työntekijöitä. Olemme aloittaneet viralliset neuvottelut ammattiliittojen kanssa työntekijöiden lomautuksista. Jatkamme rakentavaa vuoropuhelua ammattiliittojen ja kollegojemme kanssa, jotta selviämme tämän vaikean ajan läpi, jatkaa Schram.

Norwegianilla korkeammat yksikkötuotot ja parempi täsmällisyys helmikuussa

qpwv1oha4yfhbtm4bd3o

Norwegianin helmikuun liikennetiedot osoittavat, että yhtiön strategia siirtyä kasvusta kannattavuuteen näkyy merkittävästi kohonneissa yksikkötuotoissa ja parantuneessa täsmällisyydessä. Viime päivinä joidenkin reittien kysyntä on heikentynyt ja yhtiö on siitä syystä päättänyt peruuttaa 22 lentoa Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä.

Norwegian kuljetti 1 955 585 matkustajaa helmikuussa. Suunnitellut kapasiteetin vähennykset ja reittiverkoston optimointi vaikuttivat lukuihin edelleen positiivisesti. Täsmällisyys oli helmikuussa 84,2 ja käyttöaste 81,7 prosenttia, nousua 0,2 prosenttiyksikköä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että jatkamme strategiamme mukaisesti kohti kannattavuutta usean vuoden merkittävän kasvun jälkeen. Helmikuu oli yhdestoista peräkkäinen kuukausi, jolloin suunnitellut kapasiteettivähennykset vaikuttivat yksikkötuottoihin positiivisesti. Olen myös tyytyväinen, että täsmällisyytemme parani, sillä tiedän, miten tärkeää se on asiakkaillemme. Samanaikaisesti olemme viime päivien aikana huomanneet, että kysyntä on heikentynyt koronaviruksen vuoksi tietyillä reiteillä. Olemme siitä syystä päättäneet peruuttaa joitakin lentoja Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Jacob Schram.

Yhtiön CO2-päästöt pysyivät helmikuussa samalla tasolla kuin viime kuussa ja ne olivat 75 grammaa matkustajakilometriä kohti. Lukuihin vaikutti se, että yhtiön on pitänyt vuokrata vanhempaa korvaavaa kalustoa. Norwegianilla on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista. Nuoren laivaston ansioista yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 33 prosentilla vuodesta 2009 lähtien. Helmikuussa yli 37 000 asiakasta valitsi ilmastokompensoinnin lentovarauksensa yhteydessä Norwegianin verkkosivuilla.

COVID-19:n aiheuttama kysynnän muutos

Viime päivien aikana Norwegian on huomannut kysynnän laskeneen joillakin reiteillä. Tämä koskee erityisesti lentoja pidemmän ajan kuluttua, kun taas vaikutus lähiviikkojen lentoihin on ollut vähäisempi. Yhtiö on siitä syystä päättänyt peruuttaa 22 Euroopan ja Yhdysvaltojen välistä kaukolentoa 28. maalikuuta ja 5. toukokuuta välillä. Norwegianilla on vain vähän lentoja Pohjois-Italiaan ja muille alueille, joihin virus on vaikuttanut voimakkaasti. Yhtiöllä on myös suurempi osuus loma- ja vapaa-ajanmatkoja, joihin näyttää kohdistuvan vähemmän vaikutuksia kuin liikematkoihin. Lisäksi Norwegian on jo vähentänyt kapasiteettia lähes 15 prosentilla vuonna 2020. Yhtiö seuraa tilannetta tarkasti ja arvioi jatkuvasti reittiverkoston lisämuutostarpeita. Vaikutukset kohdistuvat seuraaviin reitteihin: Rooma – Los Angeles, Rooma – Boston, Rooma – New York (vähemmän lentoja kaikilla reiteillä valikoitujen viikkojen aikana) ja Lontoo – New York (kolmen päivittäisen lennon sijasta kaksi päivittäistä lentoa). Yhtiö on yhteydessä asiakkaisiin, joihin muutokset vaikuttavat ja tarjoaa heille vaihtoehtoisia lentoja.

Kysynnän epävarmuudesta johtuen Norwegian vetää takaisin 13. helmikuuta 2020 antamansa ohjeistuksen. Tällä hetkellä liian varhaista arvioida, miten virustilanne vaikuttaa kokonaisuudessaan yhtiöön.

Trustly ja Norwegian Air tarjoavat mahdollisuuden maksaa lentomatkat suoraan pankkitililtä

qokjkhd8ikzako0arjj7

Tukholma, Ruotsi, 25.02.2020 – Verkkomaksupalvelu Trustly julkistaa uuden kumppanuuden maailman suurimpiin halpalentoyhtiöihin kuuluvan Norwegian Airin kanssa. Oslon pörssiin listautunut Norwegian Air operoi 500 reitillä, ja kumppanuuden ansiosta norjalaiset matkustajat voivat jatkossa maksaa lentolippunsa turvallisesti suoraan verkkopankistaan.

Matkustajat ympäri maailman suosivat eri maksutapoja maksaessaan matkavarauksia, ja uudet maksutavat ovat kasvattamassa suosiotaan. Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan yhä useammat matkustajat maksavat matkansa mieluummin pankin verkkomaksulla tai nettilompakolla kuin kortilla tai käteisellä. Verkkomaksujen osuus kaikista maksuista oli 70 % Alankomaissa, 51 % Puolassa ja 49 % Saksassa. Muissa maissa, kuten Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, verkkomaksut ovat yksi nopeiten yleistyvistä maksutavoista.

Trustlyn yhteistyö Norwegianin kanssa on jo konkretisoitunut Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa, ja sen laajentuminen muille markkinoille on pian näköpiirissä. Trustlyn avulla Norwegian paitsi kasvattaa myyntiään myös alentaa toimintakustannuksiaan ja korttireklamaatioiden riskiä.

Trustlyn kaupallinen johtaja Johan Nord toteaa: ”Monilla Norwegianin suurimmista markkinoista kuluttajat suosivat jo selvästi eniten verkkomaksuja. Tämän vuoksi Trustly on hyvä kumppani Norwegianille, joka hyötyy myyntitapahtumien kasvusta. Meillä on ilo ja ylpeys tukea Norwegiania näillä tärkeillä markkinoilla.”

Norwegian Airin talousjohtaja Geir Karlsen sanoo: ”Tämä yhteistyö on jälleen yksi osoitus pyrkimyksestämme parantaa ja yksinkertaistaa asiakaskokemusta. Trustly on meille arvokas kumppani.”

Norwegianilla korkeammat yksikkötuotot, ennätyskorkea täsmällisyys ja korkeampi käyttöaste

m5tttjeimaopvjzebuei

Norwegianin tammikuun liikennetiedot osoittavat, että yhtiö jatkaa strategiansa mukaisesti ja siirtyy kasvusta kannattavuuteen. Yhtiön yksikkötuotot nousivat merkittävästi, täsmällisyys oli ennätyskorkea ja käyttöaste nousi tammikuussa.

Tammikuussa Norwegian kuljetti 1 974 606 asiakasta. Suunnitellun mukaiset kapasiteettivähennykset ja reittiverkoston optimointi vaikuttivat edelleen lukuihin positiivisesti. Tammikuussa täsmällisyys oli 87 prosenttia – mikä on kaikkien aikojen korkein kuukausikohtainen täsmällisyys vuoden 2015 jälkeen. Käyttöaste oli 81 prosenttia, nousua 4,8 prosenttiyksikköä.

– Olen tyytyväinen siihen, että jatkamme strategiamme mukaisesti siirtymistä kasvusta kannattavuuteen. Tammikuu oli kymmenes peräkkäinen kuukausi, kun suunnitellun mukaiset kapasiteetin vähennykset vaikuttivat positiivisesti yksikkötuottoihin ja käyttöasteeseen. Olen myös tyytyväinen, että täsmällisyytemme on parantunut merkittävästi, sillä tiedän, miten tärkeää täsmällisyys on asiakkaillemme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

– Odotan innolla, että saan työskennellä tulevina kuukausina yhdessä omistautuneiden kollegoideni kanssa maassa ja ilmassa. Yhdessä viemme yhtiön kohti kannattavaa ja kestävää tulevaisuutta kansainvälisessä ilmailussa, hän jatkaa.

Tammikuussa yhtiö vähensi CO2-päästöjään neljällä prosentilla 75 grammaan matkustajakilometriä kohti siitä huolimatta, että yhtiö on joutunut vuokraamaan vanhempaa korvaavaa kalustoa. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on 4,6 vuotta ja se on yksi nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. Uuden laivaston ansiosta yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia CO2-päästöjä 33 prosentilla vuodesta 2009 lähtien.

:KATSO VIDEO: Norwegian ottaa käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt

Hand baggage

Varmistaaksemme, että kaikilla Norwegianin matkustajilla on sujuva ja mukava lento, joka lähtee ajoissa, yhtiö on ottanut tänään käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt. Uusi käytäntö ei vaikuta varauksiin, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta.

– Norwegianin liiketoimintamalli perustuu asiakkaiden valinnanvapauteen, ja tähän perustuu myös uusi käytäntömme. Kaikki matkustajat, lipputyypistä riippumatta, voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lippumme ilman lisäkustannuksia. Ne, jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, voivat tehdä sen ennen matkaa pientä lisämaksua vastaan tai valitsemalla toisen lipputyypin matkavarauksen yhteydessä, sanoo, Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Osana uutta käytäntöä Norwegian on myös kasvattanut istuimen alle tulevan laukun kokoa, nostanut kirjattavan matkatavaran painon 20 kilosta 23 kiloon ja nostanut Flex- ja Premium -lippujen käsimatkatavaroiden yhteenlasketun painon 10 kilosta 15 kiloon.

– Meille on tärkeää, että kaikki, jotka lentävät Norwegianilla, saavat hyvän matkakokemuksen. On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle. Nyt, kun uusi käytäntö on astunut voimaan, tavoitteenamme on tehdä koneeseen noususta sujuvampaa matkustajillemme, säästää aikaa käsimatkatavarahyllyllä olevien matkatavaroiden uudelleen järjestelyssä ja auttaa varmistamaan, että koneemme lähtevät ajallaan, sanoo Nybø Carlsen.

ctpmwtgfrbvohumg9ugq

Käsimatkatavarat ja lipputyypit:
LowFare: Matkustajat, joilla on LowFare-lippu, voivat tuoda matkustamoon vain yhden istuimen alle sijoitettavan laukun. Jos he haluavat tuoda useamman käsimatkatavaran, tulee heidän maksaa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta, lisätä varaukseen kirjattava matkatavara tai valita toinen lipputyyppi. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran voi varata viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä. Istuimen alle tulevan laukun enimmäispaino on 10 kiloa. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.
LowFare+: Matkustajat, joilla on LowFare+-lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 10 kiloa. Jos matkustamo on täynnä, LowFare+-asiakkaiden käsimatkatavara kirjataan portilla ruumaan meneväksi matkatavaraksi veloituksetta. Ne, jotka haluavat varmistaa tilan käsimatkatavaroille matkatavarahyllyllä, voivat lisätä Priority Boardingin varaukseensa, jolloin he ovat ensimmäisten joukossa, jotka pääsevät koneeseen. LowFare+-asiakkaat voivat ottaa mukaansa myös yhden kirjattavan matkatavaran, jonka enimmäispaino on 23 kiloa.
Flex/Premium/PremiumFlex: Matkustajat, joilla on Flex-, Premium- tai PremiumFlex -lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 15 kiloa. Lisäksi Flex-, Premium- tai PremiumFlex -asiakkaat voivat ottaa mukaan kaksi kirjattavaa matkatavaraa, joiden molempien enimmäispaino on 23 kiloa.

Kannustamme asiakkaita tulemaan ajoissa lähtöportille koneeseen nousua varten, jotta ne, joilla on matkatavarahyllyille sijoitettavia laukkuja, on pääsyy ensimmäisten joukossa matkatavarahyllyille.

Uusi käytäntö ei vaikuta lippuihin, jotka on ostettu ennen 23. tammikuuta.

Lisätietoja uudesta käytännöstä saat täältä.

Norwegian mahdollistaa ilmastokompensoinnin asiakkaille ja allekirjoittaa ensimmäisenä lentoyhtiönä YK:n ilmastoaloitteen

artfxi3p5mb9ct7cj7sz

Norwegian on aloittanut yhteistyön ilmastoyhtiö CHOOOSEn kanssa, jotta asiakkaiden olisi helppo hyvittää hiilijalanjälkensä, kun he ostavat Norwegianin lentoja. YK:n ilmastonsuojelun puitesopimuksen sihteeristö (UNFCCC) on tyytyväinen Norwegianin aloitteeseen.

Norwegian on iloinen, että se voi tästä päivästä lähtien tarjota asiakkailleen ilmastokompensoinnin yksinkertaisena ja integroituna osana lentovarausta.

– Norwegian on nimetty yhdeksi maailman ympäristöystävällisimmistä lentoyhtiöistä ja teemme jatkuvasti töitä vähentääksemme päästöjä uusien toimien avulla. Kun tarjoamme ilmastokompensoinnin, hinnoittelemme asiakkaiden todelliset hiilidioksidipäästöt ja teemme asiakkaillemme helpoksi myötävaikuttaa kestävämmän ilmailun puolesta, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja Geir Karlsen.

– Vaikka ilmailuteknologia kehittyy jatkuvasti ja Norwegian vähentää ympäristövaikutuksiaan koko ajan, täysin päästötön lentäminen ei ole mahdollista tänä päivänä. Tiedämme, että monet asiakkaistamme haluavat hyvittää matkastaan aiheutuvat päästöt, hän jatkaa.

Hyvä vastaanotto YK:n ilmastosihteeristöltä
Norwegian on ensimmäinen lentoyhtiö, joka on allekirjoittanut YK:n ilmastotoimien ohjelman ja sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi ennen vuotta 2050.

– Hiilidioksidin hinnoittelu tällä tavalla auttaa myös muiden toimien ja tavoitetason edistämistä kaikilla yhteiskunnan tasoilla mukaan lukien elinkeinoelämä. Olemme tyytyväisiä Norwegianin toimiin, jotka auttavat asiakkaita hyvittämään päästönsä, kun he matkustavat. Ihmisten tuominen yhteen on perustavanlaatuista maailmanlaajuiselle ymmärrykselle, taloudelle, hyvinvoinnille ja koko planeetalle. Toivotamme Norwegianin tervetulleeksi Climate Neutral Now -ohjelmaamme, sanoo UNFCCC:n Global Climate Actionin johtaja Niclas Svenningsen.

Tuki CO2-päästöjä vähentäviin energiahankkeisiin
Norwegian kehitti uudesta ominaisuudesta niin informatiivisen, yksinkertaisen ja läpinäkyvän kuin mahdollista. Kun asiakas on valinnut lentomatkan, tulee näkyviin tieto kyseisen lennon CO2-päästöistä verrattuna alan keskimääräisiin päästöihin. CO2-laskuri perustuu YK:n kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) viralliseen menetelmään, International Council of Clean Transportationin (ICCT) ja Norwegianin omiin päästötietoihin.

Asiakkaille tarjotaan yksinkertainen vaihtoehto kompensoida heidän oma hiilijalanjälkensä varauksen teon yhteydessä, kun he lentävät Norweganilla. Asiakkaat, jotka valitsevat ilmastokompensaation, voivat olla varmoja, että hyvityksellä rahoitetaan huolella valittuja maailmanlaajuisia CO2-päästöjä vähentäviä hankkeita. Hankkeet ovat YK:n ja Gold Standardin hyväksymiä. Tämä asettaa standardin ilmasto- ja kehitystoimien määrälliseksi arvioimiseksi, varmentamiseksi ja vaikutusten maksimoimiseksi. Gold Standard sisältää myös panostuksia muihin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Myönteisten ilmastovaikutusten lisäksi kaikki Gold Standardin hankkeet synnyttävät myös muita hyötyjä paikallisille yhteisöille, kuten uusia työpaikkoja, puhdasta energiaa ja ilman laadun parannuksia. Ilmasto-oikeudenmukaisuuteen erityistä huomiota kiinnittävät Norwegianin matkustajat voivat luottaa siihen, että heidän panostuksensa toteutuvat paljon laajempina kuin päästöhyvityksinä, sanoo Gold Standardin viestintäjohtaja Sarah Leugers.

Saumaton ratkaisu
Norwegian on valinnut yhteistyökumppanikseen norjalaisen ilmastoasioihin erikoistuneen teknologiayhtiö CHOOOSEn Oslosta. CHOOOSE on kehittänyt ratkaisun, joka integroituu saumattomasti asiakkaan matkavaraukseen ja tekee asiakkaille helpoksi tukea parhaita hiilidioksidia vähentäviä hankkeita maailmassa. Norwegianin lisäksi CHOOOSElla on laaja joukko muita yhteistyökumppaneita ja asiakkaita yli 70 maassa.

– CHOOOSE tekee yhteistyötä toimijoiden kanssa, jotka haastavat nykytilan, osoittavat sitoutumisensa päästöjen vähentämiseen ja kantavat vastuun ”elefantista huoneessa” eli myöntävät, että kaikkea hiilijalanjälkeä ei pystytä välttämään nykyteknologialla, sanoo CHOOOSEn toimitusjohtaja Andreas Slettvoll.

– CHOOOSE on saavuttanut paljon lyhyessä ajassa. Tarjoamme yhdessä parhaan ratkaisun asiakkaillemme. CHOOOSE vaikuttaa alalla, joka kehittyy nopeasti ja on ehdottoman välttämätön. CHOOOSElla on uusi ja raikas lähestymistapa ilmastotoimiin, sanoo Karlsen.

International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä reiteillä vuonna 2015 ja vuonna 2018. Uusien ja polttoainetehokkaiden lentokoneiden asioista Norwegian on vähentänyt matkustajakilometrikohtaisia päästöjään 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Lue lisää Norwegianin yhteistyöstä CHOOOSEn kanssa täältä:

https://www.norwegian.com/fi/chooose

Norwegian lensi maailman tärkeimmän asiakirjan – Lapsen oikeudet – DNA:ksi koodattuna Huippuvuorille

ezgif.com-webp-to-jpg

Kuva: Carl J. Asquini

YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlinnan yhteydessä Norwegian on saanut UNICEFin ylpeänä kumppanina kunnian kuljettaa yhden maailman tärkeimmistä asiakirjoista – Lapsen oikeudet – synteettiseksi DNA:ksi muunnettuna Huippuvuorille. Huippuvuorilla DNA varastoidaan ikiroutaan Arctic World Archiven siemenholviin.

Norwegianin lento DY396 laskeutui tänään Huippuvuorille erittäin tärkeä lasti mukanaan: YK:n Lapsen oikeudet synteettiseksi DNA:ksi muutettuna. Kyseessä on ensimmäinen tässä muodossa varastoitava virallinen asiakirja. DNA tullaan säilyttämään yhdessä maailman turvallisimmista paikoista, ikiroudassa Arctic World Archivessa, jota voi verrata jättikokoiseen varmuuskopioon.

Norwegianin sitoutunut ja omistautunut miehistö vastasi arvokkaan lastin kuljettamisesta Huippuvuorille. Aiemminkin UNICEF-tehtävissä mukana olleet kapteeni Sissel Maria Finnsethin ja matkustamon esimies Beate Vinkler Rasmussenin esittelivät ylpeänä DNA:ta lennolla olleille matkustajille.

– Olen ylpeä, että saan olla mukana tällä historiallisella lennolla. Lasten oikeudet ovat äärimmäisn tärkeitä ja ne ovat jotakin, mitä meidän tulee puolustaa, sanoi Vinkler Rasmussen.

Kapteeni Sissel Maria Finnsethille, joka istui lennon ohjaimissa, tämä tehtävä oli erityisen tärkeä.

– On upeaa, että voimme tällä lennolla myötävaikuttaa lasten oikeuksien nostamiseksi huomion keskiöön. UNICEF on osa Norwegianin DNA:ta ja teemme jatkossakin voitavamme, jotta yhä useampi lapsi saa tulevaisuuden, jonka hän ansaitsee, hän sanoi.

– Norwegianin tuki on ollut ratkaisevaa
– Olemme aina olleet ylpeitä kumppanuudesta Norwegianin kanssa. Yhtiön tuki oli ehdottoman ratkaiseva, jotta DNA voitiin kuljettaa turvallisesti. Lisäksi Norwegianin työntekijät ovat aina olleet mukana suurella sitoumuksella ja heidän kanssaan on erittäin mukava työskennellä, sanoi Norjan UNICEFin pääsihteeri Camilla Viken.

UNICEF Norja on korostanut lasten oikeuksia koskevan yleissopimuksen merkitystä ja varmistanut, että sen sisältö säilyy tulevaisuuteen. DNA-kapseli varastoidaan Arctic World Archiveen kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä jota vietetään 20. marraskuuta. Varastointimahdollisuus syntyi digitaalisen tiedon varastointiin erikoistuneen Piglin ja Store Norske Spitsbergen Kulkompanin yhteistyönä.

Digitaalisessa varastoinnissa teknologia voi vanhentua nopeasti ja se voi siten olla haavoittuvaa. Siitä syystä tutkijat ovat onnistuneet kehittämään menetelmiä, jotka mahdollistavat tiedon varastoinnin luonnon vanhimpaan varastointipaikkaan, nimittäin DNA:han.

– Nykyään on helpompaa saada tietoja jopa esihistoriallisista jäännöksistä kuin vanhasta matkapuhelimesta. Digitaalisen tiedon varastointi synteettiseen DNA:han on kuin tavallista koodausta, mutta vain toisella kielellä. Se on ikään kuin kiinan kielen kääntämistä englanniksi, sanoo EMBL’s European Bioinformatics Instituten Senior Scientist Nick Goldman Cambridgestä Englannista. Hän vastaa asiakirjan koodauksesta.

Norwegian lanseeraa suorat lennot Helsinki-Vantaan ja Tiranan välillä

y0mkowlwaj0nchvc9asn

Norwegian jatkaa reittiverkostonsa optimointia ja lanseeraa uuden suoran reitin Albanian pääkaupungin Tiranan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä kesällä 2020.

Albania ja maan pääkaupunki houkuttelevat matkailijoita miellyttävällä välimerellisellä ilmastolla, pitkällä rantaviivalla, kristallinkirkkailla vesillä ja kauniilla vuorilla. Albaniassa ja Tiranassa on monenlaista nähtävää ja koettavaa niin kulttuurista, luonnosta, ravintoloista kuin ostoksista kiinnostuneille matkailijoille.

– Olemme iloisia, että voimme tarjota jälleen houkuttelevan kohteen suomalaisille matkustajille. Odotamme innolla, että voimme toivottaa matkustajat tervetulleiksi lennoillemme polttoainetehokkailla lentokoneillamme, sanoo Norwegianin Senior Vice President Commercial Short Haul Magnus Maursund.

Tiranan reitti mukaan lukien Norwegian tarjoaa lähes 40 suoraa reittiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Norwegianilla on erinomaiset yhteyden myös Helsinki-Vantaan ja Lontoon Gatwickin välillä, mikä mahdollistaa Helsingistä lähteville matkustajille pääsyn vieläkin laajempaan reittivalikoimaan useisiin kaukokohteisiin Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, kuten New York, San Francisco, Austin, Boston, Miami, Denver, Chicago, Orlando, Rio de Janeiro ja Buenos Aires.

Uusi reitti
Helsinki-Vantaan (HEL) ja Tiranan (TIA) välinen reitti lennetään kerran viikossa keskiviikkoisin 3. kesäkuuta–5. elokuuta mahdollisuudella, että reitti jatkuu myös tästä eteenpäin.