Norwegian sai täydet neljä tähteä kansainvälisessä arvioinnissa

787-9 Dreamliner 2018

Matkustajat ympäri maailmaa ovat toisena peräkkäisenä vuonna antaneet Norwegianille neljä tähteä neljästä mahdollisesta tähdestä Airline Passengers Experience Associationin (APEX) arvioinnissa. Neljä tähteä on korkein arvio, jonka halpalentoyhtiö voi saada.

Tämän vuoden APEX-tunnustus perustuu arvioon yli miljoonasta lennosta ja 600 lentoyhtiöstä. Norwegian oli yksi kymmenestä eri puolilla maailmaa toimivasta halpalentoyhtiöstä, joka sai neljä tähteä.

– On suuri kunnia tulla matkustajiemme arvioimana neljän tähden lentoyhtiöksi. Kiitän kaikkia ympäri maailmaa olevaa 11 000 työntekijäämme, jotka tekevät joka päivä kaikkensa antaakseen mahdollisimman hyvän matkustuskokemuksen asiakkaillemme, sanoo Norwegianin Chief Customer and Digital Officer Kurt Simonsen.

Norwegian arvioitiin toisena peräkkäisenä vuonna neljän tähden lentoyhtiöksi. Tulokset julkistettiin eilen illalla Los Angelesissa.

Tietoa APEXista
APEX arvioi lentoyhtiöitä ympäri maailmaa eri kategorioissa matkustajien antamien äänien perusteella. Lentoyhtiöt jaetaan kolmeen kategoriaan: globaalit lentoyhtiöt, alueelliset lentoyhtiöt ja halpalentoyhtiöt. Arvioiden perusteena oli 1,4 miljoona lentoa ja 600 lentoyhtiötä ajanjaksolla 1.7.2018–30.6.2019. Matkustajat arvioivat lentoyhtiöitä kokonaisuutena sekä neljässä eri kategoriassa, joita ovat mukavuus, lennonaikaiset palvelut, ruoka ja juoma sekä viihde ja lennonaikainen Wi-Fi. Neljä tähteä on korkein arvio, jonka halpalentoyhtiö voi saada.

Norwegianin yksikkötuotot kasvoivat ja käyttöaste nousi elokuussa

Norwegian Boeing 737-800

Norwegian kuljetti yli 3,5 miljoonaa matkustajaa elokuussa. Yksikkötuotot kasvoivat kolmella prosentilla ja käyttöaste oli 90 prosenttia, nousua 0,4 prosenttiyksikköä.

Kaikkiaan 3 503 913 matkustajaa lensi Norwegianilla elokuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi viisi prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi neljä prosenttia.

– Liikenneluvut osoittavat, että käyttöaste ja yksikkötuotot ovat nousseet. Kasvumme hidastuu. Se on linjassa strategiamme kanssa, jossa siirrymme kasvusta kannattavuuteen. Olemme myös tyytyväisiä, että tuleva varaustilanne näyttää hyvältä, erityisesti mannertenvälisillä reiteillä ja Pohjoismaissa, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

Yhtiön CO2-päästöt vähenivät elokuussa 70 grammasta 69 grammaan matkustajakilometriä kohden viime vuoden samaan ajankohtaan verrattuna. Norwegianin laivaston keski-ikä on 3,8 vuotta ja yhtiön lentolaivasto on yksi polttoainetehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä maailmassa. Uuden lentolaivaston ansiosta Norwegian on vähentänyt matkustajakilometrikohtaisia päästöjään 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Norwegian operoi elokuussa 99,4 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista, joista 76,2 prosenttia lähti aikataulussa. Täsmällisyyttä heikensi Norwegianin vaikutuspiirin ulkopuolella olevat kesäajan yleiset myöhästymiset Euroopan ilmatilassa. Lisäksi korvaavien vuokralentojen käyttö vaikutti elokuussa negatiivisesti täsmällisyyteen.

Norwegian lanseeraa uuden kotimaan reitin Helsinki-Vantaalta Vaasaan

iikdmh6tesfzwk9ap7qk

Norwegian jatkaa reittiverkostonsa kehittämistä Suomessa ja lanseeraa uuden kotimaan reitin Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Vaasan lentoaseman välillä.

Norwegian aloittaa lennot Helsinki-Vantaan ja Vaasan välillä marraskuun ensimmäisestä päivästä alkaen kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja perjantaisin.

– Suomen markkinat ovat meille tärkeät ja olemme iloisia, että voimme avata uuden kotimaan reitin Suomessa ja samalla laajentaa tarjontaamme matkustajillemme. Toivotamme matkustajat tervetulleiksi lennoillemme uusilla ja polttoainetehokkailla lentokoneillamme, sanoo Norwegianin SVP Short Haul Magnus Thome Maursund.

Uusi reitti Vaasaan
Helsinki-Vantaa (HEL) – Vaasa (VAA) liikennöidään kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja perjantaisin 1. marraskuuta 2019 alkaen.

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi ja täsmällisyys parani huhtikuussa

737 MAX_David Peacock_5

David Peacock

Yli 3,1 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla huhtikuussa. Kasvu oli kolme prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Pääsiäisen ajankohta vaikutti siihen, että huhtikuun luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia samaan ajankohtaan viime vuonna, mutta maaliskuu ja huhtikuu osoittavat yhdessä myönteisen kehityksen.

Kaikkiaan 3 137 608 matkustajaa valitsi huhtikuussa lentoyhtiökseen Norwegianin. Se on 88 359 matkustajaa enemmän kuin samana kuukautena viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 11 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) seitsemän prosenttia. Käyttöaste oli 86,1 prosenttia, nousua 3,1 prosenttiyksikköä.

Pääsiäisen ajankohta vaikuttaa aina kyseisen kuukauden lukuihin positiivisesti. Tänä vuonna pääsiäinen oli huhtikuussa, mikä merkitsee, että yksikkötuotto (RASK) on tänä vuonna viime vuoteen verrattuna korkeampi. Tämän vuoden maaliskuun ja huhtikuun yhteenlasketut luvut osoittavat, että käyttöaste nousi 1,8 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna ja tuotto 6,9 prosenttia. Matkustajamäärä nousi neljä prosenttia ja ASK yhdeksän prosenttia. RASK kasvoi kahdeksan prosenttia. Lentäjälakko Skandinaviassa nosti kysyntää huhtikuun viimeisellä viikolla.

Norwegian lensi 98,9 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan huhtikuussa. Siitä huolimatta, että yhtiön Boeing 737 MAX -koneet ovat edelleen poissa käytöstä, on vaikutus matkustajiin ollut vähäinen. Yhtiö on muun muassa yhdistänyt lentoja ja tarjonnut vaihtoehtoisia lähtöjä niille matkustajille, joihin tilanne vaikuttaa. Huhtikuussa 83,4 prosenttia Norwegianin lennoista lähti aikataulussa.

– Olen erittäin tyytyväinen myönteiseen kehitykseen huhtikuussa sekä kahteen edelliseen kuukauteen yhdessä. Tämä koskee sekä matkustajamäärää, tuloja että täsmällisyyttä. Jatkamme työtämme kannattavuuden kasvattamiseksi samalla, kun tarjoamme matkustajillemme hyvää laatua edullisella hinnalla sekä ennen kaikkea toimialan uusimman ja ympäristöystävällisimmän lentolaivaston, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Yhtiö vastaanotti huhtikuussa yhden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin. Huhtikuussa Norwegianista tuli myös suurin ulkomainen lentoyhtiö New Yorkin alueella.

Norwegianin tulot kasvoivat ja kustannukset alenivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä

LND 787

Norwegian julkisti tänään tuloksen ensimmäiseltä vuosineljännekseltä, jolle ominaista olivat alhaisemmat kustannukset, kasvaneet tulot ja merkittävästi parempi täsmällisyys. Nettotappio oli 1 489 miljoonaa Norjan kruunua. Yhtiön yksikkökustannukset ilman polttoainetta laskivat kahdeksan prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Liikevaihto oli kahdeksan miljardia Norjan kruunua, kasvua 14 prosenttia.

Norwegian on muuttanut strategiaa kasvusta kannattavuuteen toimenpiteillä, joita ovat muun muassa laaja kustannussäästöohjelma, reittiverkoston optimointi ja lentokoneiden myynti. Yhtiön sisäisellä kustannussäästöohjelmalla, #Focus2019, on jo ensimmäisellä vuosineljänneksellä saavutettu 467 miljoonan Norjan kruunun kustannussäästöt. Yhtiö on myös vahvistanut tasettaan kolmen miljardin Norjan kruunun osakeannilla, joka takaa vahvemman taloudellisen aseman. Yhtiön asema on hyvä uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi erityisesti kaukolentomarkkinoilla, joilla kehitys on vahvempaa kuin lyhyillä matkoilla. 

Norwegianin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto oli kahdeksan miljardia Norjan kruunua ja se kasvoi 14 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna pääasiassa kansainvälisen kasvun ja Pohjoismaiden lisääntyneen liikenteen ansioista. Yli kahdeksan miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, kasvua yhdeksän prosenttia. Käyttöaste oli 81 prosenttia. Yhtiön yksikkökustannukset ilman polttoainetta laskivat kahdeksalla prosentilla vuoden 2018 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna. Täsmällisyys parani merkittävästi ensimmäisellä vuosineljänneksellä viime vuoden 73,0 prosentista tämän vuoden 81,3 prosenttiin. Yhtiö lensi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 98,7 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, kuten myös viime vuoden vastaavalla vuosineljänneksellä.

– Vuosineljänneksen kehitys oli myönteistä useilla osa-alueilla 737 MAX -koneiden tilanteesta huolimatta. Olemme toteuttaneet monia toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi alentamalla kustannuksia ja kasvattamalla tuloja. Se on pitänyt sisällään tukikohtarakenteemme ja reittiverkostomme optimointia tehostaaksemme toimintoja samoin kuin lentokoneista luopumista ja lentokonetoimitusten siirtämistä myöhemmäksi. Sisäinen kustannussäästöohjelma tulee myös parantamaan kannattavuutta edelleen. Samanaikaisesti tulevien kuukausien kehitys varausten osalta näyttää lupaavalta, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Tuloksellisia tapaamisia Boeingin kanssa
Norwegian keskeytti operoinnin 18 Boeing MAX 8 -lentokoneella maaliskuussa. Auttaakseen parhaalla mahdollisella tavalla matkustajia, joihin tilanne vaikuttaa, yhtiö on yhdistänyt lentoja ja tarjonnut vaihtoehtoisia lähtöjä muilla Norwegianin lennoilla. Yhtiö työskentelee edelleen sen eteen, että tilanteella on mahdollisimman vähäiset vaikutukset matkustajiin, mikä merkitsee myös lentokoneiden vuokrausta. Yhtiön tavoite on, että se operoi lennot suunnitellusti.

– Omistautuneet työntekijämme ovat työskennelleet kellon ympäri löytääkseen hyviä ratkaisuja asiakkaillemme. He tekevät edelleen kaiken mahdollisen varmistaakseen, että kaikki lennot lennetään suunnitellusti huolimatta siitä, kauanko MAX-koneet ovat poissa käytöstä, Kjos jatkaa.

– Meillä on ollut tuloksellisia tapaamisia Boeingin kanssa. Olemme keskustelleet siitä, miten pääsemme niiden vaikeuksien yli, joita MAX-koneet ovat aiheuttaneet Norwegianille, Kjos sanoo.

Norwegianin matkustajat ovat lahjoittaneet UNICEFille jo yli 2,5 miljoonaa euroa

idj1tcapydf9uibe9ooe

Norwegianin yhteistyö UNICEFin kanssa on myötävaikuttanut siihen, että sadattuhannet lapset ympäri maailmaa ovat saaneet apua. Vuodesta 2015 lähtien Norwegianin matkustajat ovat yksinkertaisella napinpainalluksella lahjoittaneet yli 2,5 miljoonaa euroa samalla, kun he ovat tehneet lentovarauksen Norwegianin nettisivustolla.

Lahjoituksilla, joita Norwegianin matkustajat ovat tehneet vuodesta 2015 lähtien, on pelastettu monen lapsen elämä. 2,5 miljoonaa euroa riittää rakentamaan yli 7 000 vesipumpullista kaivoa, joiden jokaisen ansiosta kokonainen kylä tai pakolaisleiri saa puhdasta juomavettä, 184 000 lapselle tarkoitettuun ravintopakettiin kahdeksi viikoksi tai poliorokotukseen 5,7 miljoonalle lapselle.

Norwegianin matkustajilla on vuodesta 2015 lähtien ollut mahdollisuus lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa, kun he ovat ostaneet lentolippuja www.norwegian.com-sivustolta. Kolme euroa riittää kymmenen lapsen poliorokotukseen, viisi euroa tuhanteen vedenpuhdistustablettiin, joilla saadaan 5 000 litraan puhdasta juomavettä, 10 euroa riittää 21 ravintopakettiin, joka on yhden viikon tarve aliravitulle lapselle ja 15 euroa koulukirjoihin koko koululuokalle.

Kun lahjoittaminen on helppoa, yhä useampi osallistuu
– Haluan kiittää upeita matkustajiamme anteliaisuudesta, jota he ovat osoittaneet. Heidän lahjoituksensa tekevät mahdolliseksi sen, että UNICEF pystyy antamaan yhä useammille lapsille tulevaisuuden, jonka he ansaitsevat. Kun lahjoittaminen on helppoa, yhä useampi lahjoittaa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

– Pieni panostus monilta voi siten tehdä suuren eron niille, jotka saavat apua. UNICEFin ja ympäri maailmaa olevien lasten puolesta haluan kiittää Norwegianin matkustajia, jotka välittävät ja tekevät lahjoituksia. Tämä merkitsee todella paljon ja siitä syystä on ilahduttavaa, että sekä uudet että vanhat matkustajat auttavat. Lahjoitusten avulla pelastamme monen lapsen elämän, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Camilla Viken.

Norjalaiset matkustajat lahjoittavat eniten
Vuonna 2018 Norwegianin matkustajat lahjoittivat UNICEFille lähes 900 000 euroa. Norjalaiset matkustajat lahjoittivat muunmaalaisiin lahjoittajiin verrattuna eniten, mihin vaikuttaa myös se, että Norwegianilla on eniten reittejä Norjassa. Suomalaiset matkustajat tekivät 3 727 lahjoitusta vuonna 2018, mikä mahdollisti lähes 20 000 euron lahjoituksen UNICEFille. Matkustajien tekemä keskimääräinen lahjoitus Suomessa oli viisi euroa.

Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi

NAA Argentina

Norwegian on palkittu Paras halpalentoyhtiö Euroopassa -tunnustuksella arvostetussa Passenger Choice Awards -palkintogaalassa Dublinissa. Passenger Choice Awards on yksi ilmailualan arvostetuimmista tunnustuksista, koska palkintojen perusteena ovat matkustajien antamat arviot.

Airline Passenger Experience Associationin (APEX) arvostetut Passenger Choice Awards -palkinnot jaettiin eilisiltana Dublinissa. Norwegian palkittiin Paras halpalentoyhtiö Euroopassa -tunnustuksella. Matkustajat ovat arvioineet yli miljoona lentoa muun muassa mukavuuden, palvelujen, viihteen ja lennonaikaisen WiFin perusteella.

– Olemme erityisen ylpeitä saamastamme tunnustuksesta, koska se tulee suoraan asiakkailtamme. Meille on tärkeää, että matkustajamme arvostavat erinomaista palveluamme, hyvää reittiverkostoamme, ilmaista WiFi-yhteyttämme sekä uusia, mukavia ja ympäristöystävällisiä lentokoneitamme. Haluan kiittää kaikkia matkustajia, jotka ovat valinneet lentoyhtiökseen Norwegianin. Haluan kiittää myös kaikkialla maailmassa työskenteleviä ahkeria ja omistautuneita työntekijöitämme, jotka vuoden jokaisena päivänä tekevät kaikkensa luodakseen matkustajillemme hyvän matkustuskokemuksen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Passenger Choice Awards
Airline Passenger Experience Association (APEX) perusti Passenger Choice Awards -palkinnon, jotta lentomatkustajat saisivat äänensä kuuluville. Passenger Choice Awards on kattava asiakaspalautekysely, jossa yli puoli miljoonaa lentomatkustajaa ympäri maailmaa äänestää verkossa ja päättää, mitkä lentoyhtiöt palkitaan eri kategorioissa.

Norwegianin matkustajamäärä kasvoi ja täsmällisyys parani maaliskuussa

Dreamliner G CKNY 2

Lähes kolme miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla maaliskuussa. Tämä vastaa viiden prosentin kasvua vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Pääsiäisen ajankohdasta johtuen maaliskuun luvut eivät ole suoraan vertailukelpoisia viime vuoden maaliskuuhun verrattuna.

Kaikkiaan 2 961 840 matkustajaa valitsi maaliskuussa lentoyhtiökseen Norwegianin, 145 676 matkustajaa enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi yhdeksän prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 11 prosenttia. Käyttöaste oli 85,4 prosenttia, laskua 1,3 prosenttiyksikköä.

Pääsiäisen ajankohta vaikuttaa aina kyseisen kuukauden lukuihin positiivisesti. Viime vuonna pääsiäinen oli maaliskuussa, minkä vuoksi yksikkötuotot (RASK) ovat alhaisemmat tänä vuonna viime vuoteen verrattuna.

Norwegian lensi maaliskuussa 97,4 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Huolimatta siitä, että yhtiön Boeing 737 MAX -koneet otettiin pois liikenteestä, vaikutti se vain vähäisessä määrin matkustajiin. Yhtiö muun muassa yhdisti useita lentoja ja matkustajille tarjottiin vaihtoehtoisia lähtöjä, jotta heitä pystyttiin palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla. Maaliskuussa 80,8 prosenttia lennoista lähti aikataulussa.

– Huolimatta siitä, että Boeing 737 MAX -koneemme otettiin pois liikenteestä maaliskuussa, on säännöllisyys hyvä ja täsmällisuus nousi peräti 8,5 prosenttiyksiköllä. Norwegianin omistautuneet työntekijät ovat työskennelleet kellon ympäri löytääkseen hyviä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin. Ne, joita muutokset ovat koskeneet, ovat osoittaneet suurta ymmärrystä tilanteessa, joka ei ole Norwegianin käsissä. Haluat kiittää heitä siitä, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

– Meillä on hyvä yhteys Boeing kanssa, jotta voimme ratkaista ongelman, joka Boeing 737 MAXien tilanne on aiheuttanut Norwegianille, jatkaa Kjos.

Maaliskuussa yhtiölle toimitettiin suoraan tehtaalta yksi uusi 787 Dreamliner.

Norwegianin ensimmäinen lento Brasiliaan lähti matkaan

London Rio

Norwegianin kaikkien aikojen ensimmäinen lento brasilialaiseen suurkaupunkiin Rio de Janeiroon nousi ilmaan Lontoon Gatwickistä tänään puolelta päivin. Uusi suora reitti sopii myös Suomesta lähteville matkustajille, jotka voivat lentää helposti yhdellä vaihdolla Lontoon Gatwickin kautta Rio de Janeiron lisäksi myös Buenos Airesiin.

– Euroopan ja Brasilian välisille reiteille on jo pitkään ollut ominaista vähäinen kilpailu ja korkeat hinnat. Tähän tulee nyt muutos, kun Norwegian alkaa ensimmäisen kerran lentää Lontoon ja Rio de Janeiron välillä. Odotamme innolla, että voimme tehdä Etelä-Amerikasta entistäkin saavutettavamman eurooppalaisille matkustajille ja erityisesti, että voimme tarjota brasilialaisille edullisia lentolippuja Eurooppaan ja pääsyn laajaan reittiverkostoomme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lentää neljä kertaa viikossa Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välillä. Lennoille on hyvät yhteydet Helsingistä ja muista pohjoismaisista pääkaupungeista.

Norwegian on otettu hyvin vastaan Brasiliassa 
– Sillä, että Norwegian aloittaa lennot Brasiliaan, on suuri merkitys Brasilian matkailulle. Mahdollisuus edullisiin lentolippuihin on ratkaisevaa matkailijamäärien kasvattamisessa, uusien työpaikkojen luomisessa ja Brasilian talouden vahvistamisessa, sanoi Brasilian matkailuministeri Vinicius Lummertz, kun uusi reitti julkistettiin virallisesti viime vuonna.

Norwegianilla on jo ennestään päivittäiset lennot Lontoon Gatwickin ja Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin välillä. Norwegian tarjoaa myös kuusi kotimaan reittiä Argentiinassa Buenos Airesin sekä Córdoban, Mendozan, Iguazún, Neuquénin, Barilochen ja Saltan välillä.

Yli 60 mannertenvälistä reittiä
Norwegianin ensimmäiset kaukoreitit aloittivat vuonna 2013 Tukholman ja New Yorkin sekä Oslon ja New Yorkin välillä. Sitä mukaa kuin yhtiö on vastaanottanut lisää uusia Boeing 787 Dreamliner -koneita on mannertenvälisten reittien määrä kasvanut yli 60 reittiin. Norwegian on suurin eurooppalainen lentoyhtiö New Yorkin alueella, jossa sillä oli yli kaksi miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Mikään toinen Pohjois-Amerikan ulkopuolinen lentoyhtiö ei lennä yhtä paljon matkustajia näillä tärkeillä markkinoilla kuin Norwegian.

Uusi reitti 
Norwegian lentää Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välillä neljä kertaa viikossa (maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin). Uusi reitti liikennöidään yhtiön mukavilla ja ympäristöystävällisillä 787 Dreamliner -koneilla.

Aikataulu
Lähtö Lontoon Gatwickistä klo 12.00 paikallista aikaa, saapuminen Rio de Janeiroon klo 19.25 paikallista aikaa.
Lähtö Rio de Janeirosta klo 22.25 paikallista aikaa, saapuminen Lontoon Gatwickiin klo 13.35 seuraavana päivänä paikallista aikaa.

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Norwegian keskeyttää tilapäisesti lennot Boeing 737 MAX -koneilla Euroopan ilmailuviranomaisten suositusten mukaisesti

737 MAX_David Peacock_5

David Peacock

Eurooppalaisten ilmailuviranomaisten tekemän suosituksen mukaisesti Norwegian on päättänyt keskeyttää toistaiseksi yhtiön Boeing 737 MAX -koneiden operoinnin. Norwegian on tiiviissä yhteydessä ilmailuviranomaisten ja Boeingin kanssa ja seuraa heidän suosituksiaan ja ohjeitaan.

– Norwegian on päättänyt, että otamme Boeing 737 MAX 8 -lentokoneet toistaiseksi pois lentotoiminnasta useiden ilmailuviranomaisten asiasta tekemän suosituksen mukaisesti. Kun viranomaiset antavan tällaisen suosituksen, noudatamme tietysti heidän ohjeitaan. Pahoittelemme matkustajille mahdollisesti tästä aiheutuvia haittoja, mutta matkustajiemme ja työntekijöidemme turvallisuus on aina etusijalla, sanoo Norwegianin lentotoiminnoista vastaava johtaja Tomas Hesthammer.

Norwegianilla on laivastossaan yli 110 Boeing 737–800 -lentokonetta, joihin tilapäinen kielto ei vaikuta.

Pahoittelemme tilannetta asiakkaillemme, joihin väliaikaiset peruutukset ja viivästykset vaikuttavat. Norwegian tekee kaikkensa huolehtiakseen matkustajista, joihin tilanne vaikuttaa.